Рашисти вигадали, що українці радо виступатимуть з ними на Олімпіаді

НОВИНИ 17.08.2023 Коментарі 0

Україна нібито готова їхати на Олімпіаду разом із росіянцями та білорусами. Таку заяву рашапропагандисти приписали президентові НОК України, міністрові молоді і спорту Вадимові Гутцайту.

Інформацію про це масово поширили рашаЗМІ. Однак фактчекери Центру стратегічних комунацій стверджують, що це – неправда.

Виявилося, що в інтерв’ю японській інформагенції Kyodo News Вадим Гутцайт розповів, що після того, як Міжнародний олімпійський комітет не запросив рф і Білорусь на Олімпіаду, Україна ухвалила рішення боротися за ліцензії на Олімпійські ігри на всіх міжнародних змаганнях, де немає росіян і білорусів під національними прапорами.

Про атлетів, які виступають у нейтральному статусі, очільник Мінмолодьспорту повідомив: «Для нас узагалі не зрозуміло хто ці спортсмени, тому що вони виступають під нейтральним прапором. Хто це? Що це? Для нас головне, що там не буде прапорів і символіки росії та Білорусі».

Щодо участі в Олімпійських іграх Гутцайт зауважив: «Наш прапор повинен бути під час відкриття і на змаганнях. Наші спортсмени будуть представляти нашу державу, щоб у світі всі бачили, що Україна є, була і буде. Якщо рф і Білорусь братимуть участь під своїм прапором – нас не буде на цій Олімпіаді».

НОК України опублікував окрему заяву, у якій зафіксовано: «Мир в Україні не підлягає обговоренню, і ми твердо переконані, що Олімпійські ігри не повинні бути платформою для відбілювання чи легітимізації дій, які повністю суперечать цим цінностям».

У заяві також зазначено, що остаточного рішення щодо участі України в Олімпійських іграх 2024 року не ухвалено: «Національний олімпійський комітет України продовжує консультації з суб’єктами олімпійського руху щодо питання участі збірної команди України в Олімпійських іграх за умови допуску до них представників з країн-агресорок».

Рашапропагандисти перекручують слова українських урядовців, щоби маніпулювати думкою на міжнародній арені. При цьому агітпроп намагається також дискредитувати українську владу та посіяти зневіру серед українців.

Також читайте: МОК макнув росію і Білорусь: у світі спорту розгоряється своя війна

Томас Бах – «композитор» російського кривавого спорту?

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: