Томас Бах – «композитор» російського кривавого спорту?

АНАЛІТИКА 30.01.2023 Коментарі 0

Керівник Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах днями провів сольну репетицію ідеї допустити російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі під нейтральним прапором, без гімну й інших державних символів. Це, м’яко кажучи, викликало нерозуміння, а то і лють.

Друг путіна та російської пропаганди

Російські засоби масової пропаганди вчепилися у слова глави МОКу – німця, який очолює спортивну організацію неповних 10 років, і почали мусолити цю тему. Мовляв, потепління риторики з боку Баха щодо московитів пов’язане з нестачею конкуренції, втратою цікавості (!) з боку медіа, та фінансові причини.

Дивного у діях Баха нічого нема – він давненько грає на боці росії. А його спільних фото з путіним в інтернет-мережі більше, ніж олімпійських комплектів нагород.

Ще у вересні минулого року під час конференц-зв'язку з головою МОК лунали голоси про повернення росіян у міжнародний спорт.

У листопаді 2022-го глава МОК під час саміту G20 коментував усунення російських атлетів від змагань через війну в Україні такими фразами, що їх подавали російські пропагандисти:

- На відміну від інших конфліктів між країнами в минулому, цього разу деякі країни вирішили, що мають право відмовляти атлетам в участі в Олімпійських іграх з політичних міркувань. Якщо спорт стане інструментом політичного впливу, він повністю розвалиться… Потрібно, щоб в Олімпійських іграх брали участь усі країни, у тому числі – і навіть особливо – конфліктуючі. Якщо братимуть участь лише країни-союзники, справжнього символу світу з Олімпійських ігор не вийде. У людства не так багато можливостей об'єднатися.

Як Бах здійснив «кришталеву мрію» нечистих росіян у Ріо?

69-річний Бах не лише майже одноліток путіна та лукашенка. Але й адвокат спортсменів із країн обидвох диктаторів.

Примітною є його роль у допінговому скандалі за участі російських спортсменів кількарічної давнини. Уже тоді частина світової спортивної громадськості виступала за усунення всієї росіян від участі в Олімпіаді 2016 року. Бахові вдалося ухвалити «компромісне рішення» і відправити у Ріо-де-Жанейро «незаплямованих» мельдонієм росіян.

Німецьке видання Die Zeit видало статтю із заголовком «Русофіл і корупціонер – усе, як любить путін», у якій назвало Баха «оплачуваним російським спортивним послом». А Bild зазначив, що допінгові результати від WADA не вплинули негативно на підтримку Бахом росіян.

Реакція офіційної України

Нещодавнє рішення МОКу викликало негативну реакцію у Президента України Володимира Зеленського.

«Немає такого поняття, як нейтралітет, коли йде така війна. І ми знаємо, як часто тиранії намагаються використати спорт у своїх ідеологічних інтересах. Очевидно, що будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров'ю», - йдеться у ТГ-каналі очільника України.

За його словами, заяви Баха розчаровують: «Неодноразово з ним говорив і так і не почув, як він збирається захищати спорт від пропаганди війни, якщо поверне російських спортсменів у міжнародні змагання».

«Ми зробимо все, щоби світ захистив спорт від політичного та будь-якого іншого впливу держави-терориста, який просто неминучий, якщо російські спортсмени братимуть участь у змаганнях. І тим більше – у паризькій Олімпіаді. Українські спортсмени змушені захищати життя своїх близьких і свободу нашого народу від російської агресії. Російські удари забрали життя сотень і сотень українців та українок, які могли збагатити світовий спорт своїм талантом», - сказав Зеленський і символічно запросив Баха у Бахмут, який атакують «вагнерівці».

Глава України також опублікував фото з українськими спортсменами, які тренуються у знищених росією комплексах.  

Прокоментував рішення МОК і радник голови Офісу Президент Михайло Подоляк, який узагалі назвав організацію пропагандисткою війни.

«Міжнародний олімпійський комітет із задоволенням спостерігає, як росія знищує Україну, а потім пропонує росії платформу для пропаганди геноциду. Очевидно, що російські гроші, які купують олімпійське лицемірство, не пахнуть українською кров'ю», - написав він у Твіттері.

У грудні минулого року Президент України Володимир Зеленський закликав голову Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха повністю ізолювати російських спортсменів на міжнародній арені. Як пише Zaxid.net, на той час, розпочинаючи із 24 лютого 2022 року, від рук росіян загинули 184 українських спортсмени. Глава України тоді сказав, що росіяни використовують спорт у пропаганді.

Міжнародний спортивний розкол

Проте у МОК Україну не почули. Своїм рішенням про допуск росіян і білорусів вони заклали міни сповільненої дії – щонайменше провокацій та скандалів уникнути не вдасться. І цим обов’язково скористається російська пропаганда, якщо до початку Олімпіади в Парижі її представники не опиняться на лаві підсудних у Гаазі.

Окрім заяв політиків до процесу долучилися і спортивні організації. Національний олімпійський комітет України 3 лютого планує провести позачергову Генеральну асамблею з обговоренням можливого бойкоту Олімпійських ігор у Парижі.

У Польщі та Великій Британії уже готують коаліцію з питання бойкоту Олімпіади. У Данії також не виключають, що допуск росії й Білорусі призведе до подібного кроку з оку багатьох країн. Вочевидь, гібридна політика на порозі ІІІ-ої світової війни призводить до ще більшого розколу та загострення.

Схоже, що приватна військова компанія «Вагнер» путінського повара прігожина – не єдина кривава структура, чия назва пов’язана із прізвищем німецького композитора. Однофамілець іншого талановитого німця Йоганна Себастьяна Баха пише партитури під диктовку кремля і намагається відбілити російський режим, який запустив корупційні метастази у не тільки політико-економічні сфери Заходу, але і спортивні структури. Останні, здавалося би, мали бути взірцем здорового тіла та духу. Але давно запліснявіли і прогнили під товстим шаром купюр.

Нагороди від… України

Цікавим у біографії німця є те, що він має нагороди не лише росії та Білорусі, але й України. 2014-го року він отримав російський орден пошани за великий вклад у розвиток міжнародного олімпійського та паралімпійського руху та заслуги у підготовці російських спортсменів! Зазначимо, що після цієї нагороди Бах став першим очільником МОК, хто 2016-го року не відвідав Паралімпійські ігри.

2015-го року він отримав орден національного олімпійського комітету Білорусі «за виняткові заслуги в розвитку олімпійського руху, масового спорту і спорту вищих досягнень в Білорусі, а також за особливі заслуги у пропаганді ідеалів і принципів олімпізму, популяризації спорту і здорового способу життя».

Того ж року неоднозначного німецького функціонера нагородила Україна Орденом князя Ярослава Мудрого V-го ступеня «за визначний особистий вклад у розвиток спорту та популяризацію олімпійського руху в Україні. Такий же Орден Бах отримав від України і 2021-го року, але ІV-го ступеня «за визначний особистий внесок у розвиток олімпійського руху, утвердження гуманістичних ідеалів і цінностей олімпізму, популяризацію масового спорту і спорту вищих досягнень».

Тепер хоч бери та позбавляй цих орденів осліплого й оглухлого Томаса Баха. Проте позбавити орденоносця може, згідно з Українським законодавством, Президент України «лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду».

Фото insidethegames.biz

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: