ЗСУ вранці знищили 2 російських гелікоптери – відео

НОВИНИ 17.08.2023 Коментарі 0

У четвер, 17 серпня, 47 окрема механізована бригада повідомила про збиття російського гвинтокрила К-52. Згодом стало відомо про збиття ще одного такого ж гелікоптера.

«Ранок воїнів 47 окремої механізованої бригади розпочався зі знищення російського вертольоту Ка-52 в районі Роботине, що на Запоріжжі.

Орієнтовно о 07:40 вогнева група зенітного ракетно-артилерійського дивізіону виявила ворожий «Алігатор». Один пуск з ПЗРК – ціль знищена.

На рахунку наших бійців – це вже восьмий назавжди приземлений Ка-52  Вартість одного такого – $16 млн.» - йдеться у повідомленні бригади на сторінці у FB.

Інший К-52, як повідомив у FB Генеральний штаб Збройних Сил України, збили біля 6 ранку на Бахмутському напрямку. Коптер на рахунку зенітного ракетного підрозділу Повітряних Сил ЗСУ.

Військовий оглядач Ігаль Левін у своєму ТГ-каналі опублікував фото та відео горіння одного з російських «алігаторів».

І відео моменту збиття.

Він також уточнив, що командир катапультувався і вижив, а штурманові «пощастило більше – відправився на концерт».

Військовий експерт Олександр Коваленко у своєму ТГ-каналі так прокоментував успіхи Сил оборони України:

- Ударний ранок та ударне продовження дня для ударних гелікоптерів Ка-52 – два збиті до обіду. Один знищений у районі Бахмута, другий догоряє у районі Роботине.

І це падіння півнів про дещо та й свідчить. Річ у тім, що Ка-52, на відміну від Мі-28, вийшов доволі непоганим, але... Ка-52 мають на озброєнні непогані протитанкові ракетні комплекси «Вихор», здатні вдень доби вражати цілі на відстані до 10 км, а в нічний – до 6 км. Фактично, у такому ударному функціоналі вони опиняються за зоною дії наших мобільних груп із переносними зенітно-ракетними комплексами, а завдяки польоту на наднизьких і для наших засобів ППО.

Але зараз Ка-52 знову почали використовувати як заміну дефіцитної артилерії. Їх підганяють ближче до лінії бойового зіткнення і здійснюють пуск НАРами (некеровані авіаційні ракети) методом кабрування. А в НАР, залежно від модифікації, максимальна дальність до 4 км і тут – привіт, півнику!

За його словами, у червні наступ ЗСУ росіяни спробували зупинити за допомогою концентрації максимуму вогневого потенціалу. Тоді Сили оборони України знищили 10 російських вертольотів загальною вартістю біля 150 мільйонів доларів. Після цього рашисти від цієї ідеї відмовилися.

«Російське командування ухвалило обмежити застосування НАР кабруванням, сконцентрувавшись на «Вихорах». Але, мабуть, ситуація на фронті настільки підтискає, що російські окупаційні війська повертаються до давно випробуваних граблів», - припускає Олександр Коваленко

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: