Пропагандисти з RT торік витрачали шалені бюджети і збільшили штат

НОВИНИ 26.04.2024 Коментарі 0

Рекордну суму за весь час існування 27,5 млрд рублів, отриманих з держбюджету рф витратив у 2023 році пропагандистський канал RT. Паралельно цей привілейований мовник суттєво збільшив штат працівників.

Про це йдеться у звітності керуючої організації («ТВ Новини»), яку подано до російського Мін'юсту, повідомляє ТГ-канал «МО». Бюджетні кошти канал витратив на «створення засобів масової інформації та їхнє поширення у світовому інформаційному просторі».

Також у минулому році RT, головною редакторкою якого є відома рашапропагандистка маргаріта сімоньян, уперше з початку повномасштабної війни заробив 10 млн рублів. Однак це стало можливим лише через рекордний обсяг фінансування з бюджету – 28,5 млрд рублів. Інші телеканали отримали суттєво менше: так державній ВДТРК виділили 25,2 млрд, а «Первому каналу» - 6,3 млрд рублів.

Як роль, так і вартість пропаганди у росіянському інформаційному (а особливо телевізійному) просторі постійно зростає – і це можна прослідкувати на фінансуванні того ж таки каналу RT. А його апетити за останні 10 років збільшились більш як удвічі: якщо в 2013 році телеканал витратив на пропаганду 12,9 млрд рублів, то 2023 року – на 3 млрд рублів більше, ніж за 2022-й.

Окрім бюджетного фінансування, канал отримував і гранти: наприклад, від пропагандистського товариства «Знання» (яке підтримує вторгнення в Україну і має у наглядовій раді чільних путіністів кірієнка та медінского).

Прикметно, що витрати каналу зростають навіть попри те, що його мовлення заблокували в десятках країн світу. Зокрема, сайт RT та його телеграм-канал недоступні у Євросоюзі та США, телеканал RT відключений від мовлення навіть у відносно дружніх для росії країнах на кшталт Туреччини. У 2022-му роботу припинили відразу три телеканали групи: RT France, RT America та RT UK. Мовлення продовжують флагманський канал RT, а також RT Arabic та RT en Español.

Водночас збільшився і штат пропагандистів: якщо у 2022 році на RT працювало 3774 особи, то у 2023-му – вже 4088.

Також читайте: Як використати слабкі місця роспропаганди – поради від Євгена Магди для журналістів

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: