Як використати слабкі місця роспропаганди – поради від Євгена Магди для журналістів

НОВИНИ 16.04.2024 Коментарі 0

Про особливості роботи російської пропаганди та протидії їй розповідав під час онлайн-зустрічі із українськими журналістами політолог, директор Інституту світової політики Євген Магда.

За його словами, серед головних меседжів роспропаганди – відмова від слова «війна» яку замінили на «спеціальною військовою операцією», використання лексикону часів Другої світової війни, власна версія історії й багато іншого.

Зустріч із політологом-гібридологом організував наприкінці минулого тижня Західноукраїнський центр журналістської солідарності, повідомляє сайт Національної спілки журналістів України.

- Російська пропаганда стоїть на плечах радянської пропаганди, але інтенсивність використання тез відповідає нормам сучасного світу. Тобто, росіяни намагаються працювати з тим, що уже є в нашій підсвідомості й роблять це достатньо активно, послідовно. Російська пропаганда безперечно дуже сильна, й усі ми мусимо їй протистояти. Ми не можемо перебити російську пропаганду прямо, але можемо обирати в який спосіб на неї реагувати», – зауважив Євген Магда.

Експерт порадив розширювати свою інформаційну діяльність, особливо за кордоном і давати відсіч російській пропаганді.

Поради журналістам від Євгена Магди:

1. Дотримуйтеся важливого принципу – справедливості та універсальності для усіх. Якщо не знаєте як діяти – дійте згідно зі законом! Це стосується, зокрема, висвітлення різноманітних гострих тем, які наразі є в українському інформаційному просторі!

2. Розвивайте критичне мислення асиметричним шляхом, адже лише в такий спосіб ми можемо домогтися успіху. У нас теж є своя пропаганда, маємо її підтримувати та не допомагати ворогу.

3. Нагадуйте про старі та нові поразки росії.

4. Формуйте антиімперський наратив.

5. Працюйте в інформаційному просторі як на українську, так і на закордонну авдиторію. Сьогодні потрібно багато розповідати про себе світові! Це важливо!

6. Росія намагається зруйнувати Україну зсередини. Не дайте це зробити!

7. Протидія російській пропаганді є нашим спільним інтересом. Мусимо протидіяти разом! Маємо рухатися вперед!

Ілюстрація – скриншот онлайн-відеозапису від Західноукраїнського центру журналістської солідарності Львів-Чернівці

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: