Про білоруського воїна-героя, який поліг за Україну, зняли фільм

ВІДЕО 27.07.2023 Коментарі 0

У День незалежності Білорусі – 27 липня, відбулася прем’єра фільму про легендарного білоруса, який загинув у Бахмуті в боротьбі проти російських загарбників.

«Білорусь – у серці, у думках, у діях. Усе життя. Так було з Мирославом Лазовським. До останнього подиху, який обірвався 16 травня 2023 року в Бахмуті. Але він опинився там, щоб захищати не лише Україну, а й майбутнє вільної Білорусі», - йдеться в описі до фільму.

Автори фільму переконані, що сьогодні  ще багато людей не осягнули величі внеску Мірика (так називали воїна з Білорусі) у відродження білоруського національного руху. Адже він робив свою роботу ґрунтовно, масштабно та непублічно: «Через особисту громадську активність, через застосування своїх невичерпних знань з історії для навчання молоді, через його вміння змальовувати та розповідати історії».

Стрічка розповідає про участь Мирослава Лазовського у створенні млолодіжно-патріотичного виховного руху «Білий легіон», затримання у «справі патріотів» 2017 року, війну в Україні та бої за Бахмут, де загинув білоруський воїн.

Також читайте:

Білоруського добровольця посмертно нагородили Орденом Залізного лицаря

У Києві прощаються з легендарним білорусом, який загинув за Україну

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: