Білоруського добровольця посмертно нагородили Орденом Залізного лицаря

НОВИНИ 26.06.2023 Коментарі 0

Один із засновників спортивно-патріотичної організації «Білий Легіон» білоруський доброволець Мирослав Лазовський (Лозовський), який загинув під Бахмутом усередині травня 2023 року, посмертно став першим кавалером Ордена Залізного лицаря. Востаннє цю нагороду вручали 71 рік тому.

Про це повідомив на своїй сторінці у FB колишній військовий офіцер, політик та громадський діяч, співзасновник «Білого легіону» й ініціативи «Білорусь 2.0. Робім разам» Сергій Бульба.

Народжений у Мінську Мирослав Лазовський 10 липня цього року святкував би 50 років. Він став лише сьомим, хто отримав цю нагороду від Білоруської Народної Республіки. Орден засновано 1949 року.

Мирослав Лазовський воював разом із білоруськими сябрами у Полку імені Кастуся Калиновського у складі ЗСУ. 

Співзасновник спортивно-патріотичної організації «Білий Легіон», що з 1996-го року займалася вихованням і допризовною підготовкою молоді, неодноразово потрапляв у руки силовиків режиму лукашенка. Перед заснуванням «Білого Легіону» - 1995-го року – вступив до «Союзу білоруських військових». Останнє, до слова, заснував Микола Статкевич – теперішній політв’язень у Білорусі, який відбуває друге ув’язнення терміном 14 років.

2013 року Мирослав Лазовський заснував книжкову серію «Білорусь у війнах», що популяризувала історію Білорусі.

Також читайте: У Києві прощаються з легендарним білорусом, який загинув за Україну

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: