Рашисти «прокололися» у черговому фейковому відео

НОВИНИ 27.07.2023 Коментарі 0

Ворожі TГ-канали поширюють відео, яке нібито зняла німецька партія «Альтернатива для Німеччини» (АдН) про допомогу Україні. У відео солдати НАТО забирають у німців цінні речі заради допомоги «київському режиму». Вони також змушують їх вітати Президента України Володимира Зеленського у стилі фашистської Німеччини.

Як зазначає Центр протидії дезінформації на своїй сторінці у FB, насправді відео є погано зрежисованою російською ІПсО.

Адже, за даними «Радіо Свобода», актори, які знялися в ролику, - росіяни та живуть на території росії. Роль чоловіка виконує російський актор в. воробйов, дружини – москвичка ю. конюхова, керівницю «людей у формі» зіграла росіянка ю. мандріко. Ще один зі «солдатів» - і. алексєєв.

«Подібними фейками російські пропагандисти намагаються похитнути підтримку України з боку Німеччини та німецького народу», - пояснює ЦПД.

Політичний аналітик Олександр Фрідман у своєму ТГ-каналі теж звернув увагу на черговий російський «огидний пропагандистський ролик Heil Zelenskyy.

«Німецькі військовослужбовці на цьому відео – відображення російських кліше і стереотипів про німців. Такі «німці» покликані викликати асоціацію з нацистами. На роль нового «фюрера», заради якого німці мають пожертвувати всім, що мають, обрано Володимира Зеленського», - пише експерт.

За його словами, ролик віддає низькопробною германофобією та закамуфльованим антисемітизмом (порівняння людини єврейського походження із убивцею євреїв Гітлером – відома форма антисемітизму).

«Примітною особливістю є спроба російської сторони видати ролик за «соціальну рекламу» правих популістів із партії «Альтернатива для Німеччини», серед активістів та прихильників якої вистачає людей, котрі симпатизують Путіну. Росіяни підставили в такий спосіб своїх власних «друзів»: карикатурне зображення німців та антисемітські натяки – зовсім не те, що сьогодні потрібне «АдН», - прокоментував Олександр Фрідман.

Ілюстрація svoboda.org

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: