У Києві прощаються з легендарним білорусом, який загинув за Україну

НОВИНИ 26.05.2023 Коментарі 0

У п’ятницю, 26 травня, о 13:00 в Києві біля пам’ятника Кию, Щеку, Хориву та сестрі їхній Либідь, що на березі Дніпра, розпочнеться церемонія прощання з одним із засновників «Білого легіону», бійцем-добровольцем білоруського батальйону «Волат» Мирославом Лазовським.

Мирослав завше виступав за незалежність Білорусі, був учасником національно-демократичного руху.

Микола Карпюк –​ один із лідерів «УНА-УНСО», «Правого сектора», викрадений у березні 2014 року російською фсб і засуджений в росії до 22,5 років ув’язнення (у 2019-му його вдалося обміняти та визволити з російської в’язниці) на своїй сторінці у FB написав:

- У боях під Бахмутом загинув Мірек – Мирослав Лазовський. Мирослав – наш брат-білорус. Людина з великої літери! Він був одним із засновників і керівників патріотичної білоруської організації – «Білий легіон». Від початку її формування УНСО підтримує дружні стосунки з цією організацією. Було проведе багато спільних заходів на території Білорусі. А як тільки розпочалася російсько-українська війна, Мірек та інші його побратими стали на захист нашої землі. Мирослав воював у складі батальйону «ВолАт». Він загинув, прикриваючи вогнем відхід своїх побратимів.

Мірек – справжній герой! Великий син Білорусі! І наш правдивий брат! Отче Святий, прийми Мирослава у Царство Своє!  А ми будемо завжди тримати тебе, Мирослав, у наших серцях! Живє Бєларусь! Слава Україні!

Сяргей Бульба, один із співзасновників «Білого Легіону», а нині керівник ініціативи «Беларусь 2.0. Робім разам», виклав фото, на якому Мирослав Лазовський вручає берети легіонерам, які пройшли випробовування на право носити «сталевий берет».

У жовтні 2016 року в інтерв’ю Belsat Мирослав Лазовський сказав:

- Кожен, хто вважає себе патріотом, повинен відповісти собі на запитання: «Чи готовий я у випадку чого зявитися у військкомат та стати у стрій не просто шматком мяса, а більш-менш підготовленим бійцем».

Також Сяргей Бульба перед тим, як широкому загалу стало відомо про загибель Мирослава Лазовського, опублікував такий допис:

Фото – ТГ-канал БУСт. Білорусько-Український спостерігач

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: