Президентка Білорусі Тихановська відкриває у Києві офіс демократичних сил

НОВИНИ 20.04.2022 Коментарі 0

Валерій Ковалевський - керівник кабінету представників Світлани Тихановської зі своєю командою вирушив у вівторок, 19 квітня, в Україну. Він працюватиме у постійному офісі білоруських демократичних сил у Києві.

Про це повідомила пані Тихановська, у якої режим лукашенка вкрав перемогу на виборах президента Білорусі 2020 року, у своєму телеграм-каналі.

На відео у телеграм Валерій Кавалевський звернувся до білорусів та стисло розповів про свій новий візит в Україну. За його словами, під час своїх попередніх відвідин України він відчув гостру нестачу інформації про білорусів, які опинилися за межами своєї країни. 

«Тому зараз ми думаємо про організацію нашого постійного офісу в Києві – щоби мати постійний зв’язок із владою, структурами, журналістами, експертами й іншими представниками України. І, звичайно, підтримати білоруську діаспору, яка має багато проблем у житті після війни», - сказав пан Ковалевський.

До слова, команда Тихановської відправилася у Київ із гуманітарною допомогою для білоруських добровольців, які захищають Україну. Зокрема, 40 комплектів військової форми і спорядження від фонду BYSOL. Для фонду його організували з Чехії: Prague Support Team і Kirill Jakimovič. Форму розподілять між воїнами білоруського полку «Пагоня» й українськими медиками-добровольцями Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова.

Світлана Тихановська також у відеозверненні нагадала білорусам долучатися до Білоруського антивоєнного руху. Його завданням є зупинити війну, підтримати Україну на захисті від російської агресії, повернути владу в Білорусі її громадянам.

У Маніфесті Білоруського антивоєнного руху визначено 3 принципи:

1. УЧАСНИКОМ РУХУ МОЖЕ БУТИ КОЖНИЙ

Будь-хто, хто поділяє цілі і принципи Руху та діє на їх захист, може вважати себе частиною Руху.

2. СТРАТЕГІЯ ЦЕНТРАЛІЗОВАНА, ТАКТИКА ДЕЦЕНТРАЛІЗОВАНА

Оперативний штаб демократичних сил визначає стратегічні пріоритети руху. До оперативного штабу можуть увійти представники ініціатив і цивільних формувань. Пропозиції щодо реалізації стратегічних завдань формулюють усі члени Руху. Учасники Руху можуть виконувати завдання автономно.

3. КОЖНИЙ УЧАСНИК РУХУ САМОСТІЙНО ВИЗНАЧУЄ ПРИЙНЯТНИЙ СПОСІБ ДІЙ

Для досягнення цілей Руху вітається будь-яка дія, не спрямована на навмисне заподіяння шкоди життю та здоров'ю громадян. Право на самооборону гарантоване законом.

Як повідомляв ЗІФ, наприкінці березня Україну відвідала делегація білоруських демократичних сил у складі:

  • керівник кабінету представників Світлани Тихановської (Святланы Ціханоўскай) Валерій Ковалевський (Валерый Кавалеўскі),
  • представник Світлани Тихановської з парламентської співпраці та конституційної реформи Анатолій Лебедько (Анатоль Лябедзька),
  • представник НАУ Валерій Мацкевіч (Валерый Мацкевіч)
  • представник ByPol Олександр Азаров (Аляксандр Азараў)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: