Прем’єр-міністр Індії Моді прибув в Україну як миротворець - фото

НОВИНИ 23.08.2024 Коментарі 0

Сьогодні, 23 серпня, у День Державного прапора України, відбувається офіційний візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді в Україну. Це перший в історії двосторонніх відносин візит глави індійського уряду до нашої держави.

Зокрема, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив, що Моді вже прибув в Україну.

"Україна вірить, що візит прем’єр-міністра Моді поглибить двосторонні відносини та відкриє перспективи для майбутньої співпраці", - написав Андрій Єрмак у мережі Х. 

Водночас Офіс Президента України повідомив, що під час візиту, зокрема, відбудуться переговори з Президентом України Володимиром Зеленським, на яких вони обговорять "питання двосторонньої та багатосторонньої співпраці".

Також очікується підписання низки документів між Україною та Індією.

"Прибув до Києва сьогодні вранці. Індійська громада дуже тепло зустріла", - написав Моді у X і виклав перші фото з візиту.

Додамо, що у  четвер, 22 сернпя, Моді зустрівся з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском і польським президентом Анджеєм Дудою. Це був перший офіційний візит прем’єр-міністра Індії до Польщі за 45 років.

"Прем'єр-міністр Моді приватно розмовляв із прем'єр-міністром Туском, а раніше він розмовляв з путіним. Це означає, що, можливо, він привезе до Києва якусь пропозицію щодо мирного завершення війни. І якщо у нього такої пропозиції не буде, він запропонує особисту участь у переговорах з людьми, з якими він має регулярні контакти, тобто президентом США, головою Китаю та лідером росії, а президент Зеленський знає, що Моді є одним із небагатьох керівників урядів у світі, який має регулярні контакти. Прямий контакт з ними може бути пропозицією для президента Зеленського", - зазначив політолог і колишній посол Польщі в Індії Томаш Лукашук.

За словами політолога, "з точки зору прем'єр-міністра Моді, найважливішим є збереження балансу між найважливішими гравцями в оточенні Індії: США, Китаєм і росією".

"У розумінні Індії, цей баланс необхідно підтримувати. Якщо росія ослабне, а Китай зміцниться, це вдарить по індійських інтересах. США вийшли на більш високий рівень співпраці з Індією у 2005 році, відтоді стратегічне партнерство стало поглибленим і стабільним", - вважає експерт.

"Упродовж десяти років від початку війни в Україні керівники Індії жодного разу не засудили агресію росії і не пропонували бути посередником у можливих переговорах. Індія також не підтримала жодної резолюції ООН, які стосувалися засудження агресії проти України.

Натомість під час останнього візиту до Москви, саме у той час, коли на Київ та інші міста летіли російські ракети, Моді називав путіна "другом" і висловлювався за зміцнення двосторонніх стосунків", - нагадало ВВС.

Фото – Нарендра Моді/Х

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: