ЄС зажадав від режиму лукашенка звільнити усіх політв’язнів

НОВИНИ 23.08.2024 Коментарі 0

Євросоюз нагадує, що у білоруських в’язницях перебувають ще сотні людей, заарештованих із політичних мотивів. Тож ЄС вимагає у режиму самопроголошеного очільника Білорусі їх негайного звільнення.

Коментуючи нещодавнє звільнення кількох політичних в’язнів, засуджених за участь у мирних протестах після фальсифікованих президентських виборів 2020 року, ЄС поділяє «полегшення і радість звільнених та їхніх сімей». Про це йдеться в заяві речника Європейської служби зовнішніх справ.

«Ми також беремо до уваги той факт, що деякі зі звільнених були ув'язненими, які вимагали невідкладної медичної допомоги, і закликаємо владу забезпечити всіх ув'язнених належною медичною допомогою», – додали у відомстві.

Зовнішньополітичне відомство Євросоюзу нагадало, що в Білорусі залишаються понад 1300 політичних в'язнів, серед яких Сергій Тихановський, Ігор Лосік, Марія Колесникова, Микола Статкевич, Максим Знак і Віктор Бабарико. «ЄС продовжує закликати білоруську владу негайно і беззастережно звільнити всіх політичних в'язнів, які часто утримуються в умовах, що загрожують їхньому життю», – наголошується в заяві.

Цього тижня білоруські правозахисники повідомили про звільнення щонайменше сімох людей, засуджених судами режиму лукашенка за надуманими звинуваченнями. Перед цим 16 серпня бульбофюрер підписав указ про помилування тридцяти осіб за «злочини протестного спрямування», серед яких 14 жінок та 16 чоловіків. У їх числі є важкохворі та люди поважного віку. Імена помилуваних не розкривали.

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: