ПіС спробує організувати Майдан: о 16:00 перед будівлею Сейму розпочнеться акція протесту

НОВИНИ 11.01.2024 Коментарі 0

Президент Польщі Анджей Дуда закликає до спокою під час акції протесту, що запланована партією «Право і справедливість». Демонстрація має розпочатися в четвер, 11 січня, о 16:00 перед будівлею Сейму у Варшаві. У своїй заяві напередодні, 10 січня, президент Польщі сказав, що усвідомлює, що події останніх декількох днів викликали багато емоцій, і закликав до спокою тих, хто вирішить взяти участь у демонстраціях.

Про це повідомило Польське радіо. 

«Є багато обурення. Є багато гніву навіть. Я закликаю до спокою. У Польщі можна вільно збиратися. Якщо хтось хоче скористатися своїм правом на зібрання, він може зібратися. Якщо хтось хоче брати участь у маніфестаціях, він може брати участь у маніфестаціях. Але я вас дуже прошу, щоб це були мирні маніфестації, щоб це були гідні і мирні маніфестації», - сказав Анджей Дуда.

Демонстрація перед Сеймом у Варшаві проходитиме під гаслом «Протест вільних поляків». Українські журналісти, що працюють у Польщі, повідомляють, що  «Право і справедливість» замовила автобуси, щоб підвозити учасниквів пікету.

Нагадаємо, ввечері 9 січня польська поліція затримала ексміністра внутрішніх справ цієї країни Маріуша Каміньського та йогои заступника Мацея Вонсіка, котрі донедавного були депутатами Сейму від "ПіСу", але тепер їх вже позбавили депутатських мандатів.  Під час затримання вони перебували у Президентському палаці. Коли про це стало відомо, біля Президентського палацу розпочалась акція протесту, на яку зібралось, за різними оцінками,  200-300 осіб. 

Також додамо,  що недавно польські ЗМІ оприлюднили версію того, як «ПіС», який торік у жовтні програв парламентські вибори, спробує реалізувати сценарій усунення від влади прем’єра Дональда Туска - лідера протилежної політичної сили "Громадянської коаліції".   

Фото – Kacper Pempel/REUTERS

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: