Попри протести в Італії показують російський пропагандистський фільм «Свідок»

ПЕРЕКЛАДИ 11.01.2024 Коментарі 0

«Свідок» - російський пропагандистський фільм про конфлікт в Україні, подорожує Італією, незважаючи на широке засудження з боку громадськості й офіційних осіб.

Статтю про роботу рашистської пропаганди опублікувало видання Еuronews. Подаємо переклад.

Кремлівський пропагандистський фільм про війну в Україні, який минулого року провалився у прокаті в росії, тепер запланований до показу в Італії наприкінці місяця, незважаючи на широку критику.

«Свідок» - перший російський повнометражний фільм про вторгнення в Україну, розповідає вигадану історію Даніеля Коена, бельгійського скрипаля, який після поїздки до Києва потрапляє у конфлікт і стає свідком жахливих злочинів, скоєних українськими націоналістами. в селі Семидвері. Тоді він вирішує зробити своєю місією розповідати світові «правду» про те, що відбувається в Україні.

Фільм – фактично збірка багатьох побрехеньок кремля, використаних для виправдання незаконного вторгнення в Україну, запакованих у двогодинну стрічку про війну. Владімір путін і кремль давно називають необхідність «денацифікації» України як одну з головних причин для вторгнення в сусідню з росією країну.

Коли фільм вийшов у кінопрокат по всій країні в серпні 2023 року, росіяни не збиралися його дивитися, і багато хто вважав фільм провальним. За перші два тижні стрічка зібрала менше 14 мільйонів рублів (142 тисячі євро).

Але якщо російський пропагандистський фільм не зміг переконати глядача на батьківщині, «Свідок» тепер сподівається знайти більше глядачів в Італії – принаймні серед тих, хто насправді ніколи не відвертався від путіна.

Суперечливий показ у Болоньї

Показ фільму запланований на вечір 27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту – у традиційно ліберальному та «лівому» місті Болонья. «Свідок» покажуть у культурному центрі під назвою Villa Paradiso в рамках заходу, в якому візьмуть участь Вінченцо Лоруссо із проросійської організації «Донбас Італія» і прокремлівський журналіст Андреа Лучіді.

Повідомлення про перегляд на сторінці культурного центру у Facebook було переповнене критичними коментарями користувачів, які звинуватили організаторів ненависницького проросійського пропагандистського заходу. На запит користувача в центрі пояснили, що вони є місцем для «різних ініціатив».

Користувачі звинуватили центр у видаленні деяких найзлобніших коментарів, у тому числі тих, які згадували резолюцію ООН,що засуджує вторгнення росії в Україну. Дехто звинуватив центр у використанні ідей демократії та свободи слова для виправдання «поширення терору і проросійської, фашистської пропаганди».

Незважаючи на засудження з боку міської влади, яка назвала показ фільму в будівлі, що отримує державне фінансування, «неприпустимим» і закликала організаторів скасувати захід. Проте «Свідок» планують показати 27 січня.

На думку культурного центру Villa Paradiso, розпорядження про скасування заходу порушує «право людей вільно іознайомитися про конфлікт в Україні». У відповіді на запит міськадміністрації Villa Paradiso наголошує, що показ фільму не порушуватиме закону.

У разі скасування події організувати показ фільму «Свідок».запропонувала ультраправа група.

Euronews звернувся до відповідальних у Болоньї та на Віллі Парадізо за заявою.

«Свідок» гастролює по Італії

Однак запланований показ у Болоньї не буде першим показом «Свідка» в Італії. За останні місяці його вже бачили в Римі, Флоренції, Реджо-Емілії, Чезені й інших містах країни.

Il Testimone Italian tour

20 Novembre cinema Eden via teneggi,1 Puianello( Reggio Emilia) ore 20:15

24 Novembre Cesena (da confermare)

7 Dicembre Firenze (da confermare)

17 Dicembre Roma teatro Flavio ore 19 (orario da confermare)

Lunedì 20 Novembre ore 20:15 seconda… pic.twitter.com/wbMIockJc0

— Andrea Lucidi (@AndreaLucidi) November 10, 2023

Допис у соцмережі X італійського журналіста і кремлівського пропагандиста Андреа Лучіді з анонсами про показ «Свідка»

У Римі показу фільму передувало відеозвернення, яке записав виконавець головної ролі Карен Бадалов. У відео Бадалов звертається до італійської публіки та розповідає про свою любов до Італії та її кіно та висловлює надію, що глядачі зможуть ототожнити себе з його персонажем.

Він скаржиться, що трейлер фільму заблокував YouTube,,а свобода слова «відійшла в минуле», і хвалить громадськість у Римі за те, що вона є винятком із цензури навколо «Свідка».

Більше російської пропаганди в Італії

Іще один проросійський пропагандистський захід – конференція про українське місто Маріуполь – має відбутися в місті Модена 20 січня, незважаючи на численні заклики її скасувати. У презентації заходу Маріуполь зображено як «місто, що символізує повстання Донбасу проти Києва», яке зараз відбудовує росія.

Серед запланованих доповідачів на конференції – президент асоціації «Італія-Росія» Лука Россі, російський консул Дмитро Штодін і журналіст Андреа Лучіді, який також візьме участь у показі фільму «Свідок» у Болоньї.

Лівоцентристський мер Модени Джанкарло Муццареллі у своїй заяві відмежувався від події, заявивши, що місто жодним чином не підтримує «ініціативи, які пропонують проросійську інтерпретацію війни в Україні».

Проте подія все одно має відбутися.

Також читайте: Рашисти показують італійцям брехливий фільм про Бучу

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: