Навіщо Нафталі Беннет «врятував» Володимира Зеленського та писав 17 чернеток мирної угоди?

АНАЛІТИКА 07.02.2023 Коментарі 0

Екс-прем’єр Ізраїлю Нафталі Беннет зненацька вирішив розповісти широкому загалу про те, яку роль у російсько-українській війні він зіграв ще у березні 2022 року. З цього «одкровення» рашаЗМІ одразу ж нарізали відповідних тез для росіянського споживача.

Отже, у великому інтерв’ю 12-му каналу ізраїльського ТБ (з репостом на своєму YouTube-каналі) Беннет докладно розповів про свій візит до Москви на початку березня 2022 року. За його словами, президент Зеленський ще на початку т. зв. «спецоперації» попросив сконтактуватися з ліліпутіним. Тож після цього Беннет «узяв на себе роль посередника» між сторонами.

У рашаЗМІ особливо смакували такими подробицями, як отримання цим ізраїльським «голубом миру» підтвердження від бункерного діда, що він «не буде вбивати Зеленського». Після цього Беннет нібито одразу зателефонував президентові України в бункер, де той переховувався, та передав йому ці подробиці. І, мовляв, лише тоді Зеленський повернувся до офісу та записав там відеоролик зі зверненням.

«Зеленський, розуміючи, що путін не порушить свого слова, спокійно виїхав з таємного бункера, повернувся у центр Києва та записав у своєму кабінеті відео, що він не боїться і перебуває в Києві. І нікому не розповів, що він отримав особисті гарантії безпеки від путіна. Дрібний шахрай», - спробував зліпити з путлєра кришталево чесну людину його придворний політолог сєрґєй марков.

Хто повірить у «чесне слово» путлєра

На росії версію Беннета витлумачили як ознаку боягузтва Зеленського: президент України відсиджувався в бункері та вийшов із нього лише після того, як ліліпутін зобов'язався його не вбивати. Навіть якщо усе і справді було так, то слова Беннета не применшують заслуги Зеленського, який не втік з України (як йому це радили), а очолив опір агресії, переконаний історик і політичний оглядач Олександр Фрідман.

На його думку, значення «гарантій» (якщо вони взагалі були) у жодному разі не слід перебільшувати: важко уявити, що після початку війни у Києві хтось усерйоз сприймав «чесне слово» кремлівського карлика. Ізраїльська версія, крім того, певною мірою суперечить публікаціям американської преси, яка з посиланням на джерела в ЦРУ заявляла про безліч невдалих спроб знищити президента України.

Натомість Фрідман звертає увагу, що заяви Беннета цілком вкладаються у поширений на Заході наратив про ліліпутіна, якого легко вдавалося обводити довкола пальця: Меркель та Олланд кажуть сьогодні, що мета «Мінських угод» полягала в тому, щоби дати Україні можливість підготуватися до нового протистояння з РФ. Беннет переконує, що вирвати гарантії безпеки для Президента України у путлєра, який мріяв про розправу з «київськими нацистами», вже було успіхом.

17 чорновиків без варіанту для України

Також Нафталі Беннет заявив, що він виступав посередником у переговорах між Україною та росією, для яких він підготував 17 чернеток можливої мирної угоди. Але, увага, перемовини… «перервали» західні лідери.      

  • Дуже цікава заява Нафталі Беннета. Особливо цікаво, хто його уповноважував бути посередником і чи був у його чернетках варіант повної капітуляції росії, виведення її військ з території України згідно з кордонами 1991 року та виплата репарацій? Щось мені підказує, що – ні! Тоді який сенс списувати папір, якщо жоден твій варіант не влаштовує Україну, але тією чи іншою мірою може влаштувати росію? пише у своєму ТГ-каналі «Злий одесит» військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

За його словами, найкумедніше – це те, що тема із втручанням Заходу у питання щодо мирного врегулювання війни в Україні є улюбленим наративом рашапропаганди.

«І ось тут виходить цікавий фінт. Або хлопчик Нафік повністю продався Москві, або... Або він настільки безхребетний і безвільний хробак, що підступний Захід змусив його спалити в каміні 17 чернеток мирного врегулювання на першу ж вимогу! Цікаво, яка саме із цих двох позицій більше імпонує Беннету? Або його влаштовує нинішня третя», - припускає Коваленко.

Зрештою, він вважає, що попередній пасаж про «гарантії для Зеленського» - це також дискредитація Заходу та змалювання путлєра як «поблажливого дипломата», що абсолютно вписується в рамки рашапропагандистів.

Болотяні фантазії

Тим часом офіційний кремль через вуса пєскова підтвердив, що бункерний дід активно контактував із Беннетом. І в тому числі розмовляв із ним про Україну та «сво». Але при цьому трохи напустив туману.

  • Ви знаєте, що ми не прихильники розкривати деталі переговорів глав держав. Не хочемо цього робити і зараз, тому я не спростовуватиму ні не підтверджуватиму сказане паном Беннетом, - кокетували вуса пєскова.

Тим часом прес-алкаше кінського МЗС маша захарова теж вирішила бути лаконічною та загадковою. «Ще одне зізнання», - написала вона у своєму ТГ-каналі, можливо сплутавши його із Твітером.

А далі в інформаційну битву поліз справжній паноптикум.

Т.в.о. царя у т.зв. «днр» дєніс пушилін зазначив, що «справи у Зеленського стають щоразу гірші на тлі корупції в Україні та ситуації на фронті». А щодо Беннета, то тут є логічне питання: чому саме зараз він вирішив розкрити ці деталі? «Можливо, щось вирішили стосовно Зеленського?», - припустив пушилін.

«Таке відчуття, що Беннет проводить передпродажну підготовку чернеток угод між росією та Україною: «Громадяни, оголошується лот №1, чернетка перша, хто дасть більше?», - закинув версію рашаполітолог Алєксандр Дудчак.

Ще низка росіянських сайтів дійшли до висновку, що ізраїльтяни попросту прагнуть стати посередниками у майбутніх мирних перемовинах (бо все нібито до них іде). При цьому Захід боїться, що «головними миротворцями» можуть стати Туреччина чи Китай (котрі ніби ближчі до росії, ніж решта). Тож уже краще хай буде Ізраїль, якого підтримують США.

Київ не вірить

Українські офіційні особи закликали не вірити ліліпутіну за жодних обставин.

«У минулому Путін давав обіцянки не окупувати Крим, не порушувати Мінські угоди, не вторгатися в Україну, але він зробив все це. Не дайте себе обдурити: він – майстерний брехун. Кожного разу, коли він обіцяв чогось не робити, це було частиною його плану», - наголосив очільник МЗС України Дмитро Кулеба у своєму твіттері.

На тому ж майданчику відреагував і радник голови офісу президента Михайло Подоляк. «Виникають дивні інсайди «ексів» про «посередництво»: путін нібито давав «гарантії не вбивати», а «Захід перервав перспективні переговори». Але все це фікція. За російським вторгненням стоїть не «розширення НАТО», гарантії безпеки чи санкції, а бажання РФ знищити Україну та вбивати українців», - наголосив він. 

Тим часом з’являється інформація, що росіянці ведуть перемовини із багатьма лояльними до них країнами світу, аби ті вступали у переговори щодо України, зокрема, з Бразилією тощо.

За словами секретаря РНБОУ Олексія Данілова, перемовин не буде, поки кремль на виконає умови Володимира Зеленського.

«Звільнити всі наші території, які на сьогодні тимчасово окуповані. Відповідальність через трибунал тих людей, які все це затіяли, які вбивають дітей, літніх людей, жінок, які до військової справи не мають ніякого відношення. Гарантії безпеки нашої країни – обов'язково. І відповідальність – це четвертий фактор», - пояснив Данілов.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: