На окупованій частині Херсонщини російські війська не надають допомоги людям – відео

НОВИНИ 07.06.2023 Коментарі 0

На Херсонщині в місті Олешки чимало українців провели ніч на дахах будинків, рятуючись від води.

Про це пишуть місцеві ЗМІ. Людей рятують звичайні небайдужі люди на своїх човнах. 

Водночас керівник Олешківської МВА Тетяна Гасаненко розповіла Укрінформу, що станом на ранок 7 червня вода оточила захоплене російськими військами місто Олешки, люди рятуються на дахах, на допомогу їм ніхто не приходить.

«Вода взяла місто Олешки, можна сказати, в кільце», - сказала Гасаненко.

За її словами, люди на ніч переміщувалися на вулиці, куди вода не дійшла. За ніч надійшло понад 600 звернень із проханням про евакуацію з дахів та затоплених будинків. Окупаційна "влада" на допомогу їм не приходить.

Гасаненко розповіла, що 6 червня в Олешках з'явилась інформація, що начебто евакуювати будуть лише тих, хто взяв російські паспорти, потім біля будівлі ДСНС представники окупантів кричали, щоб люди підходили для евакуації. «По-перше, туди незручно, всі не підійдуть... А, по-друге, вони ж не казали, куди будуть евакуювати, бо якщо в Росію, то люди не хотіли. Тому до них не пішли і фактично евакуації не було», - зазначає керівник Олешківської МВА.

Окуповані і затоплені рашистами Олешки

Водночас почали спливати міни, якими російські військові замінували плавні, берег. Гасаненко розповіла історію 65-річної мешканки Олешок, яка повідомила, що сидить на другому поверсі будинку, навколо плавають міни, і попередила, щоб до неї ніхто не добирався, бо це небезпечно.

Щодо сіл, то село Праві Саги повністю затоплене. За оперативною інформацією, звідти всі виїхали, окрім 70-річного чоловіка.

Зранку знову почалося підняття рівня води в селах Праві Солонці (вода доходить до дахів), Козачі Лагері. Піщанівку почало затоплювати з боку берега і пойми. У Підстепне станом на вечір 6 червня зайшла вода з боку Олешок. Жителі крайніх будинків встигли евакуюватися, інші не змогли через комендантську годину.

Додамо, що сьогодні, 7 червня, Президент України Володимир Зеленський повідомив: "Абсолютно свідоме знищення одного з найбільших водосховищ України. Щонайменше 100 тисяч людей жили в цих районах до російського вторгнення. Принаймні десятки тисяч досі там",  - про повідомив Президент України Володимир Зеленський. 

Нагадаємо, уночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС.

Фото – окуповані і затоплені рашистами Олешки

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: