Російська пропагандистка з Одеси добалакалася про Каховську ГЕС: нею зацікавилася СБУ

НОВИНИ 07.06.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України повідомила про підозру московській пропагандистці, яка однією з перших почала виправдовувати рашистів за підрив греблі на Каховській ГЕС.

Інформаційно-підривну діяльність проти України провадила уродженка Одеси, прокремлівська блогерка Юлія Лозанова – відома під псевдонімом Юлія Вітязєва.

У москву вона переїхала 2015 року та розпочала активно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні, повідомляє пресслужба СБУ.

«З початку повномасштабного вторгнення росії Вітязєва використовувала всі доступні їй медіа-майданчики для публічної підтримки збройної агресії рф. Саме вона 6 червня 2023 року однією з перших почала активно виправдовувати російських окупантів за підрив ними Каховської ГЕС. Для цього московська блогерка опублікувала відповідні дописи на власному Телеграм-каналі, який нараховує майже 100 тис. підписників», - йдеться у повідомленні СБУ.

Також Вітязєва регулярно поширює антиукраїнський контент в ефірах російського каналу «Соловьев.live» і збирає кошти на потреби окупаційних угруповань рф.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили блогерці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 6 ст.111-1 (колабораційна діяльність);

▪️ ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Поки що фігурантка переховується від правосуддя на території росії. Комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України тривають. У випадку уникнення нещасного випадку та потрапляння в руки українського правосуддя Вітязєвій загрожує до 12 років в’язниці.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: