Нікополь, в якому живе близько 50 000 людей, залишився без централізованого водопостачання

НОВИНИ 18.06.2023 Коментарі 0

Рівень води в Каховському водосховищі в районі Нікополя Дніпропетровської області впав нижче за дев’ять метрів. У результаті місто, в якому зараз живе близько 50 000 людей, залишилося без централізованого водопостачання. Пункти роздачі води вже працюють по всьому місту, воду у великі ємності туди підвозять пожежними машинами.

Проо це пише FREEДОМ.

Із бідонами, пляшками та каністрами до пунктів розливу питної води жителі Нікополя приходять щодня. Валентина Панченко за водою приходить щодня. У бутлі набирає по 30 літрів. Цього сім’ї із трьох дорослих, при економному використанні, вистачає на добу.

"Слава Богу, що дім поруч. Дякую і так. Є вода, ми задоволені. Тяжко, але слава Богу, що є", - каже Валентина, мешканка Нікополя.

Марина має двох маленьких синів. Разом з ними дівчина теж щодня приїжджає за водою.

"Ну, ось цього нам вистачає плюс-мінус на день. По 15 літрів на кожну людину. Тяжко, дуже важко. Але ми сильні, ми тримаємось. Тому що нам є заради когось жити", - зазначила мешканка Нікополя.

Таких пунктів по всьому місту обладнали приблизно 30. На вулиці поставили пластикові цистерни. Вони воду підвозять пожежними машинами. Щоб її вистачало на всіх, допомагати Нікополю приїхали рятувальники з інших міст та областей. Одну з машин надіслали із Кривого Рогу.

"Чотири тонни за одну ходку возимо. По 10-12 ходок на день. Зі шостої ранку та до дев’ятої-десятої вечора", - заявив співробітник ДСНС Микола.

Воду беруть у резервуарах, доки її запасів достатньо, щоби забезпечити всіх мешканців Нікополя.

"Ми готувалися. Коли ми бачили, що рівень води знижується щодня, і вже позначки йдуть такі, що насоси можуть не працювати, ми робили запас у резервуари, з яких ми тепер возимо цю воду", - сказав міський голова Нікополя Олександр Саюк.

Проблеми з водопостачанням Нікополя, в якому зараз мешкає близько 50 000 людей, виникли через кілька днів після підриву росіянами дамби Каховської гідроелектростанції.

Іще нещодавно у цій затоці Каховського водосховища місцеві жителі ловили рибу. Тепер від великої водойми залишився маленький струмок. Уся вода відійшла від берега на кілька кілометрів.

За таких екстремальних умов у Нікополі працюють і лікарні. Незважаючи на труднощі у медичній допомозі, тут нікому не відмовляють.

Але відсутність водопостачання не так лякає, як щоденні обстріли міста із тяжкої артилерії, кажуть місцеві жителі. По Нікополю російські війська випускають снаряди з боку Запорізької атомної станції.

За останній рік, протягом якого Нікополь перебуває під регулярним обстрілом, загинули 16 місцевих жителів, 136 поранено.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: