Американські супутники зафіксували вибух дамби в Новій Каховці

НОВИНИ 09.06.2023 Коментарі 0

Американські супутники-розвідники зафіксували вибух дамби в Новій Каховці безпосередньо перед її руйнуванням, повідомляє в п'ятницю New York Times із посиланням на високопоставленого чиновника адміністрації США. Газета повідомляє, що, хоча Вашингтон підозрює росію в організації вибуху, він досі не має доказів.

Офіційний представник США повідомив New York Times, що вибух було виявлено супутниками, оснащеними інфрачервоними датчиками, які записали температурний слід, що вказує на вибух, - пише Польське радіо.

«Американські аналітики досі не знають, хто спричинив руйнування дамби, і як саме це сталося», - пише щоденник, додаючи, що головним підозрюваним є росія, хоча «твердих» доказів цьому поки що немає.

Цитований чиновник не виключив, що високий рівень води в Каховському водосховищі та попередні пошкодження дамби могли сприяти її обвалу, але ймовірною прямою причиною став вибух – навмисний чи випадковий.

За словами інженерних експертів, цитованими раніше The New York Times, вибух зсередини конструкції є найімовірнішою причиною руйнування дамби в ніч з понеділка на вівторок.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: