Виїзд вантажівок до Польщі через пункт пропуску "Шегині" заблоковано

НОВИНИ 07.06.2023 Коментарі 0

За інформацією суміжної сторони перед пунктом пропуску "Медика" польські фермери заблокували рух вантажних транспортних засобів, що слідують з України до Польщі.

Про це повідомили в Держприкордонслужбі. 

"Пропуск легковиків, автобусів та вантажівок на в’їзд в Україну здійснюється у звичайному режимі", - сказано у повідомленні.

Додамо, що сьогодні ЗМІ повідомили,  що група фермерів протестує біля прикордонного переходу в Медиці в Підкарпатському регіоні біля кордону Польщі з Україною. Їх мета – перекрити національну дорогу №28.

Як пише ЄП, згідно з комюніке, опублікованим організацією Podkarpacka Oszukana Wieś, "причиною протесту є відновлення лібералізації торгівлі з Україною".

Вчора під час брифінгу на залізничному переході в Дорогуську (Люблінське воєводство) міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус повідомив, що згідно з постановою ЄС з вівторка зерно з контрактів, укладених до 2 травня 2023 року, більше не вивантажується в Польщі. 

"Ми приїхали до Дорогуська, щоб побачити, як набрало чинності нове розпорядження Європейської комісії, яке знову забороняє тотальне ввезення зерна до Польщі, але з розвантаженням у Польщі (...). Транзит буде продовжувати функціонувати", - пояснив Телус.

5 червня Європейський Союз ухвалив рішення продовжити заборону на імпорт окремих видів сільськогосподарської продукції з України для п’яти членів ЄС до 15 вересня, але пообіцяв поступово його скасувати.

Фото ілюстративне.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: