Мотофронт гібридної агресії Росії: частина перша

РОЗСЛІДУВАННЯ 29.03.2018 Коментарі 0

Вже черговий рік поспіль із початком календарної весни активізується «мотоциклетний» напрямок гібридної агресії Кремля. І 2018 рік не став у цьому плані винятком.

Першою «ластівкою» мотоциклетної «шизофренії» Путіна, ще навіть до офіційного відкриття мотосезону, стало проведення так званого «православного паломництва «Російські Балкани». Те, що гроші на цей пропагандистський захід пропутінські байкери отримали від кремлівського фюрера, вони вже навіть не приховують.

Ба, навіть більше вони вже навіть не приховують і те, що «В планировании маршрутов принимают участие представители посольств РФ»!

Цікаво, це ті ж «представники посольств», які один за одним із підібганими хвостами повертають в кабінети російських спецслужб, де будуть очікувати чергових закордонних відряджень? 

Цього року «Нічні вовки» приїхали на Балкани у шкурі «Федерации мототуризма России». Проте чергове путінське «мотопаломництво» цьогоріч попри гучні заяви та плани подолання 2000 кілометрів за 9 діб, виявилось лише черговою фікцію.

Як повідомляє BBC в Сербії зауважили лише двох представників російського відділення «Нічних Вовків», але навіть ці двоє одиноких «вовків» прилетіли без мотоциклів. Заплановане «масштабне дійство» цього року перетворилось на справжній фарс, який, тим не менше, з усіх сил намагались видати за «масштабный пробег: к нему могут присоединиться все желающие».

Вже й окремі сербські газети як могли «розганяли хвилю» пафосними заявами про те, що нібито «Половина Балкан дрожит от рычания их моторов», як не намагався сумнозвісний «Хірург» Залдостанов порівнювати в інтерв’ю сербській газети мотоцикли «вовків» з «космическими кораблями, пишущими в звездах историю борьбы за будущее России», але реальність виявилась абсолютною протилежністю.

Найбільш детально картина путінського фарсу була висвітлена на шпальтах російської служби BBC

«Проблеми у «Нічних вовків» почалися приблизно за тиждень до пробігу. На плани байкерів відреагувала влада Боснії і Герцеговини, заборонивши Залдостанову в'їзд в країну. «Мотопробіг спрямований на приниження несербського населення в країні, все ще розділеної після етнічної війни 1992-1995 років, в ході якої загинуло понад 100 тисяч осіб», - прокоментували заборону боснійські чиновники.
У понеділок [19 березня. – ред ІА «ЗІФ»] в Белграді ніяких «Нічних вовків» не з'явилося. Двох членів клубу журналісти помітили в місті Нові-Сад, де вони зупинилися в місцевому хостелі, прилетівши рейсом «Аерофлоту».У вівторок «вовки» відвідали кілька монастирів, а ввечері попрямували в сторону Республіки Сербської через місто Бієліна. Подорожували байкери пішки, оскільки їхні автомобілі не дозволили провезти транзитом через Боснію і Герцеговину, передає кореспондент Бі-бі-сі. Ще одну нечисленну групу «Нічних вовків», що пересувалися на фургоні, бачили в сербському місті Шід, недалеко від кордону з Хорватією.»

Додамо також, що крім «Хірурга» заборону в’їзду в Боснію і Герцоговину (БіГ) отримав і член сербських «Нічних вовків» Саша Савіч, про що повідомив директор служби з питань іноземців БіГ Слободан Уйіч.

Звичайно ж без лідерів та мотоциклів, на фургоні чи автобусі, в складі лише двох членів російського відділення «Нічних вовків»  та кількох байкерів із «дружніх» європейських клубів, цей «масштабний пробіг» ніхто міг і не сприйняти як серйозну загрозу спокою на Балканському півострові.

Але окремі політики  Сербської Республіки, як на наш погляд дуже вірно зауважили, що цей захід може стати «першою ластівкою» у залякуванні опонентів діючого президента Сербської Республіки Мілорада Додіка.

Як повідомляє  «Польське радіо» «Міністр безпеки Боснії та Герцеговини Драґан Мектіч сказав минулого тижня агентству Reuters, що лідери боснійських сербів хочуть використати «Нічних вовків» для залякування опонентів президента Сербської Республіки Мілорада Додіка напередодні жовтневих виборів.»

І нагадаємо, що підстави для таких заяв у Драґана Мектіча дійсно є.

Для прикладу чого тільки вартує опублікований «Хірургом» лист, в якому він розсипається у хвалебних одах діючому президенту Сербської Республіки, і обіцяє всіляку підтримку. Очевидно, що даний лист має за ціль приховано натякнути Додіку, що Путін не дасть образити його якщо він не зіб’ється з правильного курсу. Більше того, «Хірург» виражаючи подяку за нагородження його «Орденом Честі із золотими променями» запрошує президента Сербської Республіки на міжнародне байк-шоу «Русская Мечта» для того аби особисто отримати з рук Мілорада Додіка цю високу нагороду.

Тільки тут потрібно нагадати, що запрошує «Хірург» президента Сербської Республіки не в Білокамінну, а у місто Севастополь, тобто на територію вкраденого в України Криму, де 17 серпня 2018 року путінські байкери запланували провести черговий, до маніакальності «патріотичний», мотошабаш.

За відсутності «Хірурга» роль вісника оповідань про «глабальную русафобію» і «єдиний русскій народ на Балканах» взяв на себе Євгеній Строгов.

За офіційною версію «вовків», це цілий «председатель Федерации мототуризма России». В «ексклюзивному інтерв’ю», так званій, «сербській редакції» сепаратистського видання news-front.info, Є.Строгов ледь зміг у дванадцятихвилинному виступі,  хоча б щось пояснити, про те, що грізні байкери робили подорожуючи у фургоні та, яку мали ціль на Балканах.

З дивною впертістю він вторив лише про єднання народів, єдність сербів та росіян, православність на Балканах і тому наголошував, що це фактично російські землі.

Повний перелік ідеологем новоявленого спікера «Нічних вовків» при бажанні можна почуту у нижчеподаному відеоматеріалі.

Звичайно, що навряд чи можна якось пов’язати, цю проплачену Кремлем, чи як пишуть самі путінські байкери - за кошти «гранта Президента Российской Федерации», пропагандистську акцію із раптовим загостренням відносин на лінії Сербія-Косово.

Проте терміновий дзвінок Президента Сербії Александра Вучіча російському очільнику В. Путіну, в якому  «Вучич запитав думку та пораду у російського президента про те, як протидіяти насильству й агресії Приштини, оскільки абсолютно ясно, що албанці в односторонньому порядку оголосили про свою незалежність і дії, що випливають з цього рішення, мають широку підтримку з боку багатьох західних країн» та поява сербських літаків після інциденту у Косовській Мітровіце на кордоні із частково визнаним Косово, якось дуже сильно наштовхують на думку про те, що без кремлівських «маніпуляторів реальністю» тут не обійшлось.

Завершуючи дану частину матеріалу про мотофронт російської гібридної агресії не можемо відмовитись від невеличкого анонсу чергової частини, в якій поділимось дуже цікавими фактами про черговий припадок «побєдобесія» під назвою «Мотомарш «Дороги – Победы на Берлин 2018 г.».   

UPD 12.04.18 - Запрошуємо ознайомитись із черговою частиною шокуючого розслідування про діяльність путінських "мотововків" - "Мотофронт гібридної агресії Росії: частина друга"

 

  ІА "Західний інформаційний фронт"

ілюстративне фото europe-today.ru

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: