Москва посилює інформаційні атаки на Польщу

НОВИНИ 05.09.2023 Коментарі 0

Інформаційні атаки на Польщу, в основі яких закладено брехню про нібито плани польської агресії на Україну, росію та Білорусь залишаються особливою сферою діяльності кремля. Причому допомагає йому у цьому режим лукашенка. У спробах російської пропаганди з’явилася і новизна.

Про це на своїй сторінці у Твіттері пише уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

Польський урядовець зауважує, що інтенсивність пропагандистських зусиль росії зростає.

«Російська пропаганда використовує тактику збирання лише негативних повідомлень про поведінку українців у Польщі, намагаючись підтвердити дезінформацію, націлену проти відносин Варшави та Києва, - пише пан Жарин. - Росіяни постійно моніторять польський інформаційний простір і вміють швидко адаптувати свої зусилля до контексту поточних подій та спотворювати факти, намагаючись налаштувати поляків і українців один проти одного».

Як приклад такого він наводить випадок зі спалахом хвороби легіонерів у місті Жешув. Його російська пропаганда використала, щоби знецінити українців і США в очах поляків.

У кремлі стверджували, що бактерію, яка викликає хворобу, завезли до Польщі біженці з України, а походить вона… з біологічних лабораторій США.

«Росія, за підтримки свого білоруського колеги, продовжує використовувати риторику ядерної війни, щоби залякати поляків, водночас неправдиво стверджуючи, що «мілітаризація Польщі» (пропагандистський термін щодо зусиль офіційної Варшави посилити свій оборонний потенціал) спричиниться до початку війни.

Росіяни значно активізували інформаційну боротьбу, експлуатуючи тему так званих «польських найманців» в Україні. Це продовження серії операцій, покликаних створити хибне враження, що Військо Польське веде бойові дії в Україні.

Нові підручники зі «всесвітньої історії та російської історії», нещодавно впроваджені Кремлем у середню освіту (зокрема на окупованих територіях України), спотворюють реальність, показуючи агресію Росії проти України як елемент зіткнення між Москвою та Заходом та проксі-війну, що розпочав Захід» - наводить приклади Станіслав Жарин.

Іще одним елементом з використанням білоруської тоталітарної влади стала міжнародна виставка Ecology Expo 2023. Пропаганда Мінська спробувала очорнити прикордонний паркан на кордоні Польщі та Білорусі. Міністр охорони навколишнього середовища Білорусі, серед іншого, висловив зацікавленість у «вирішенні проблем, викликаних будівництвом огорожі в Біловезькій пущі».

Також через деякі німецькі медіа зроблено спробу дискредитувати референдум, запланований у Польщі на середину жовтня. Вона ґрунтується на фальшивому висновку, що в польському суспільстві немає дискусії навколо питань, передбачених у пунктах референдуму.

Нагадаємо, політичний експерт, директор Інституту Світової політики Євген Магда у своїй статті для ЗІФу прогнозує, що осіння парламентська кампанія у Польщі перетворюється на мішень для операцій непублічного впливу Кремля. Останній прагне у такий спосіб підірвати довіру до демократичних процедур та зруйнувати підтримку Заходом України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: