Товариш Садового отримав підозру від СБУ

НОВИНИ 05.09.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України повідомила про підозру російському олігарху Михайлові Фрідману, який фінансує кремлівську агресію.

Українська спецслужба задокументувала злочинну діяльність Фрідмана, який від початку повномасштабного вторгнення рф «влив» близько 2 млрд рублів у декілька військових заводів країни-агресора.

Серед них - «Тульський патронний завод», що виробляє набої, а також  «Уральський оптико-механічний завод імені Яламова» (виробляє високотехнологічне обладнання для бойових літаків і гелікоптерів рф).

«Для фінансування загарбницьких «проєктів» кремля олігарх використовує активи підконтрольного йому російського фінансово-інвестиційного консорціуму «Альфа-Груп». Також він задіяв власні бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком «армия россии», яка постачається окупантам на передову», - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Також Фрідман організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань рф, які воюють в Україні. А страхові компанії фігуранта взяли на себе страхування військової техніки, а також життя і здоров’я російських загарбників на фронті.

Заробляє Фрідман і на мобільному зв’язку на окупованих українських територіях. Для цього він забезпечив співпрацю свого телекомунікаційного підприємства з російською фсб. Це дозволило йому провести підконтрольний спецслужбі рф мобільний зв’язок у тимчасово окупованих регіонах України.

Фрідману інкримінують діяльність за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, вчинені групою осіб за попередньою змовою).

Йому загрожує до 8 років в’язниці з конфіскацією майна.

Підозрюваний переховується від правосуддя за кордоном. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, Фрідман народився 1964 року у Львові. Має єврейське коріння і громадянство росії та Ізраїлю . Також він давно контактує з міським головою Львова Андрієм Садовим. У Львові Фрідман має низку бізнеспроєктів. А з 2011 року за спонсорування його структурами у Львові проводили щорічний фестиваль Leopolis Jazz Fest, який не відбувся через російську агресію минулого та цього року.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: