Керівництво НАБУ і САП повернулись із Вашингтона ще більш автономні від Зеленського

НОВИНИ 05.09.2023 Коментарі 0

Минулого тижня відбувся візит керівництва антикорупційних органів до Вашингтона, США. Під час серії зустрічей з високопосадовцями провідних американських інституцій делегація зосередила увагу на питаннях збереження незалежності та посилення інституційної спроможності НАБУ і САП, як передумов сталого повоєнного відновлення держави.

Про це повідомили в НАБУ.

Заступниця держсекретаря США з питань цивільної безпеки, демократії та прав людини Узра Зея, помічник держсекретаря з питань боротьби з міжнародною торгівлею наркотиками та правоохоронними справами Тодд Робінсон, координатор з питань глобальної боротьби з корупцією Річард Нефʼю, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні, Вільям Тейлор – це лише частина тих, з ким мали нагоду поспілкуватись очільники антикорупційних органів.

Директор Бюро Семен Кривонос також зустрівся з Директором Федерального бюро розслідувань Крістофером Рейєм. Результатом плідної розмови щодо боротьби з топкорупцією, зокрема транснаціональною, стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння між НАБУ та ФБР, який є продовженням багаторічної взаємодії двох відомств, починаючи з 2016 року.

Ще два меморандуми – з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Офісом Генерального інспектора Держдепу – підписали в останній день візиту. Їх метою зокрема є співпраця щодо запобігання, виявлення та розслідування нецільового використання зовнішньої допомоги США Україні.

Важливою була й зустріч з радником Президента США з нацбезпеки Джейком Салліваном. У фокусі обговорень – боротьба з корупцією під час війни, підвищення ефективності антикорупційної інфраструктури,  а також збереження її інституційної та процесуальної автономії.

«За підсумками візиту ми переконались у беззаперечній підтримці посилення інституційної спроможності антикорупційних органів та готовності наших партнерів реагувати на будь-які спроби наступу на незалежність НАБУ і САП», - зазначив директор НАБУ Семен Кривонос.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: