Митрополит черкаської єпархії УПЦ (мп) не вгамувався – розпалював релігійну ворожнечу і під час домашнього арешту

НОВИНИ 06.10.2023 Коментарі 0

Нову підозру від Служби безпеки України отримав митрополит черкаської єпархії УПЦ (мп) – під час домашнього арешту він продовжував розпалювати релігійну ворожнечу.

«Служба безпеки встановила нові факти злочинної діяльності керівника Черкаської єпархії УПЦ (МП). Перебуваючи під домашнім арештом на час розслідування попередніх злочинів, він продовжив публічно розпалювати релігійну ненависть.

На початку цього року митрополиту було повідомлено про підозру за фактами заперечення збройної агресії рф та поширення закликів до міжконфесійної ворожнечі.

Тоді суд обрав для нього запобіжний захід у виді домашнього арешту і приступив до розгляду матеріалів провадження по суті.

Однак, це не зупинило клірика і у власній домівці він почав записувати провокативні відео, в яких повторював кремлівські наративи про релігійні громади в Україні», - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Як повідомляв ЗІФ у лютому 2023 року, йдеться про Феодосія Снєгірьова.

У своїх «зверненнях» фігурант зневажливо висловлювався про вірян та священнослужителів інших конфесій. Також намагався дискредитувати правоохоронців, які проводили безпекові заходи на території релігійних громад області.

Пропагандистські деструктивні відеозаписи автор у рясі поширював на Ютуб-каналі сайту Черкаської єпархії УПЦ (мп).

Митрополит діяв на користь росії та намагався дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні. Експертиза підтвердила факти злочинних дій «русскомірца»

Під час обшуків за місцем проживання у нього виявила:

▪️ провокативне відео фігуранта;

▪️ комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які він використовував для запису і поширення ворожого контенту.

За новими доказами митрополитові повідомили про ще одну підозру за ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно).

Також читайте: Верховна Рада готова заборонити московський патріархат на території України

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: