Верховна Рада готова заборонити московський патріархат на території України

АНАЛІТИКА 05.10.2023 Коментарі 0

У Верховній Раді України вдалося зібрати 226 підписів про заборону УПЦ (мп) в Україні.

Таку інформацію оприлюднила народна депутатка Юлія Клименко – колишня голова партії «Голос»,

«226 підписів народних депутатів зібрано за звернення до Ruslan Stefanchuk щодо внесення в зал на голосування заборони московської церкви, отже голоси в залі є», - написала парламентарка.

Зазначимо, що у вересні голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода висловив сумнів, що в парламенті назбирають необхідні 226 голосів для заборони діяльності УПЦ (мп), якщо відповідні законопроєкти винесуть на голосування.

«Парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту. Виносити його у залу, провалювати для того, щоби просто потішити Російську Федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально», - казав пан Стефанчук.

Він також казав, що сподівається побачить 226 голосів. Але «поки йде внутрішня дискусія, яка проходить не тільки всередині «Слуги народу», а в тому числі в межах інших партій, які позиціонують себе як дуже патріотичні».

Те, що депутати ВРУ «дозріли» до заборони церкви московського патріархату в Україні після понад півторарічної повномасштабної російської агресії, є заслуга і роботи Служби безпеки України і зміни її керівництва.

Це випливає з тексту керівника Інституту світової політики Євгена Магди. Політолог та експерт iSANS у своєму ТГ-каналі «Переможний Магдіяж» написав, зокрема, таке:

  • Один з головних наслідків зміни керівництва СБУ влітку 2022 року   - активізація роботи проти РПЦ. Російська церква століттями почувала себе в Україні як у себе вдома. На жаль, її прикривали у різних високих кабінетах і після проголошення незалежності у 1991 році, і після початку гібридної війни Кремля в Україні у 2014-му. Навіть початок широкомасштабного вторгнення не вплинув безпосередньо на ситуацію.

За його словами, останнім часом ситуація суттєво змінилася, і російські священники перестали бути «священними коровами».

«Зареєстровано десятки кримінальних проваджень, низка священників РПЦ вже отримали вирок за зраду та навіть обмінені на наших полонених. РПЦ дискредитувала себе в очах українського народу, і лише Верховна Рада не має намірів голосувати.

Днями представники СБУ передали чергову порцію доказів щодо злочинів РПЦ в Україні парламентаріям. В кулуарах співробітники спецслужби обіцяють знайти можливість «підсвітити» парламентаріїв,  які саботують ухвалення необхідного рішення. «Не доводьте до гріха», - наголошують у СБУ», - написав експерт.

Також читайте: Російська злочинна діяльність у середовищі УПЦ (мп) під час війни – від зброї до порнографії

На фото: рашистський «патріарх-кадебіст» кіріл-гундяєв та предстоятель УПЦ (мп) Онуфрій-Березовський 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: