Міністр оборони Литви в Україні вивчав досвід протистояння російській агресії

НОВИНИ 16.08.2024 Коментарі 0

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас під час дводенного візиту в Україну оглянув українські укріплення, відвідав навчальний центр безпілотників та зустрівся із представниками Львівської академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

«Для нас дуже важливо побачити, як Україна вживає на практиці заходів фортифікації та контрмобільності, як це працює, як це виглядає. Наразі ми створюємо в Литві парки контрмобільності, зосереджуємо заходи контрмобільності, які б дозволили блокувати та уповільнювати дії ворожих держав у разі агресії», - цитує міністра LRT.

Міністри оборони України та Литви: Рустем Умєров та Лаурінас Кащюнас

Минулого тижня стало відомо, що бойові безпілотники п'ятьох литовських виробників провели тести міноборони України в умовах, наближених до бойових. їх відправлять в Україну. Це стало можливим із другої спроби, перший тест литовські безпілотники не пройшли.

Зі свого боку Міністерство оборони України повідомило, що міністр оборони України Рустем Умєров та його литовський колега обговорили важливість розвитку бойового та гуманітарного розмінування, а також підписали угоду про співпрацю в межах Коаліції спроможностей з розмінування України. Документ відкриває шлях для повноцінної роботи Коаліції, включаючи залучення фінансових ресурсів і централізовані закупівлі.

«Ми вдячні народу Литви та керівництву країни за постійну підтримку України в боротьбі з російською агресією. Особлива подяка Литві та Ісландії за їхнє ефективне лідерство в Коаліції з розмінування, що об'єднала багато країн для підтримки нашої армії», - зазначив Рустем Умєров.

Міністр оборони України також ознайомив литовського колегу з поточною ситуацією на фронті та наголосив на актуальних потребах Сил оборони.

Також Рустем Умєров поділився досвідом розгортання фортифікаційних споруд на лінії фронту і презентував можливості нового цифрового додатку для військових – Армія+.

Під час візиту Лаурінас Кащюнас разом із Рустемом Умєровим відвідали полігон для випробування інноваційних військових розробок, де тестуються безпілотні системи.

Серед останніх новинок розробки українських фахівців – дрони-розвідники, дистанційно керовані кулемети на турелях, роботи-сапери та наземні роботизовані санітарні платформи.

На тестовому майданчику міністри України та Литви також спостерігали за навчанням з інтеграції наземних та повітряних роботизованих безпілотних систем у єдиний центр управління усіма безпілотниками на полі бою в режимі реального часу.

«Міністерство оборони продовжує активно впроваджувати інновації та розвивати армію майбутнього. Безпілотні системи – наш пріоритет, який вже змінює ситуацію на полі бою», - зазначив Рустем Умєров.

Він також наголосив, що технологічні інновації, які мінімізують залучення особового складу на позиціях, зберігають життя і здоров’я наших воїнів, дозволяючи ефективно протистояти ворогу, що переважає в чисельності й озброєнні.

Фото – mil.gov.ua

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: