Маріуполь: за часів України та після «визволення» росією

ВІДЕО 15.12.2022 Коментарі 0

Варварська росія за допомогою пропагандистської машини намагається заховати сліди своїх злочинів. Наочним прикладом є тимчасово окуповане українське місто Маріуполь. Але масштаби руйнувань настільки великі, що кремль не може їх приховати навіть за допомогою фейків та брехні.

Ось так зараз виглядає розбомблений драматичний театр у Маріуполі. Внаслідок влучання бомб у ньому всередині березня загинуло декілька сотень цивільних мешканців міста. Загалом у театрі 16 березня перебувало понад 1 000 людей, які ховалися у приміщенні від російських обстрілів. Свій злочин росія намагалася приховати за допомогою різноманітних інформаційних інсинуацій і фейків. Зокрема, применшувала кількість загиблих, стверджувала, що це справа рук українських захисників.

Зараз окупанти вдалися до апробованого ще за часів катерини ІІ способу – декоративного оздоблення поселень, що набув сталого виразу «потьомкінські села». Наприкінці ХVIIІ століття графу потьомкіну вдалося обманути імператрицю та її супровід, які подорожували по тодішніх окупованих землях до Таврії. Тепер путінська росія не здатна і на це – розбомблений театр обнесла риштуванням, обтягненим матеріалом із портретами представників російської культури (серед них і Гоголь, якого на росії вважають своїм).

Що стосується відбудови міста, то наразі російські окупанти думають про… знесення. А це майже тисяча багатоквартирних будинків у місті. Наразі знесли більше трьох десятків. Про це нещодавно в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

“У планах на цей рік — знести 141 багатоквартирний будинок. Загальна кількість приблизно визначена — це близько 963 багатоквартирних будинків збираються знести росіяни за період окупації, якщо встигнуть… Якщо подивитися, як і яких будинків проводиться ремонт, зокрема росіянами на сьогодні в місті, це із серії, що в ефірі такого не скажеш. Проте це точно не ремонт, це точно ненадовго, це тимчасове рішення спорудження якихось халабуд, щоби пустити пил в очі. Глобальна потреба в житлі набагато більша, ніж заявлена кількість знесених будинків. А кількість того, що вони будують, не становить і 10% від того, що вони зносять і збираються знести найближчим часом», - сказав Петро Андрющенко.

Щоби зрозуміти прірву, в якій опинилося місто всього за неповний рік часу, достатньо переглянути два відео. Таким було місто, коли зустрічало 2022 рік.

А потім прийшла російська орда «освобождать» - і буквально за декілька місяців міста на березі Азовського міста із 450 тисячами мешканців фактично не стало.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: