Депутати польського Сейму визнали рф державою, яка підтримує і застосовує тероризм

НОВИНИ 15.12.2022 Коментарі 0

«Сейм Республіки Польща визнає російську федерацію державою, яка підтримує тероризм і використовує засоби терору», - йдеться у тексті резолюції, ухваленої нижньою палатою польського парламенту ввечері 14 грудня.

У документі також наголошується, що росія «систематично порушує права людини, міжнародне право, а також Статут Організації Об'єднаних Націй і низку інших зобов'язань».

Також рф «анексує чужі території, вчиняє збройні напади, військові злочини та геноцид, масово здійснює ворожу економічну діяльність, особливо в енергетичному секторі». Її збройні формування здійснюють терор щодо цивільної інфраструктури, чинять масові страти, дозволяють викрадення, сексуальне насильство та катування. При цьому мирне населення піддають русифікації, масовій депортації і примусовому вербуванню до лав окупаційних сил рф.

У Сеймі підкреслили, що блокуючи порти та комунікації з Україною морським шляхом, росія займається морським піратством. А захоплені українські АЕС використовує для шантажу українців і міжнародної спільноти.

Депутати також закликали Єврокомісію, інші інституції ЄС та всіх членів ООН робити необхідні кроки для зупинення російської агресії та покарання агресора. «Російська федерація має бути ізольована на міжнародній арені», - підкреслено у резолюції Сейму.

У той же час міжнародна спільнота повинна напрацювати механізм виплати Україні репарацій і компенсації країнам, організаціям та особам, які зазнали втрат через війну.

Прикметно, що резолюцію Сейму ухвалили голосами (231 «за») правлячої партії «Право і Справедливість» (PiS). Усі опозиційні фракції (226 депутатів) не голосували, хоч й це не означає, що вони проти визнання росії терористичною країною.

Більшість з них вирішили не голосувати через поправку PiS у цій резолюції щодо покладення на росію відповідальності за збиття літаків MH-17 в липні 2014 року над окупованою територією України та літака президента Лєха Качинського у квітні 2010 року поблизу Смоленська. Як відомо, правляча в Польщі партія PiS покладає на опозицію співвідповідальність із росіянами за Смоленську катастрофу.

Нагадаємо, що сенат Польщі (верхня палата парламенту) наприкінці жовтня визнав владу російської федерації терористичним режимом.

Також 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи одностайно ухвалила резолюцію, в якій росію названо терористичним режимом. Тоді ПАРЄ стала першою міжнародною інституцією, яка визнала московію державою-терористом.

Парламент Естонії 18 жовтня підтримав резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму, а також засудив спробу РФ анексувати окуповані українські території.

16 листопада нижня палата парламенту Чехії визнала нинішній російський режим терористичним відповідно до резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи.

21 листопада Парламентська асамблея НАТО визнала рф та її режим державою-терористом.

23 листопада Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму і державою, яка використовує засоби тероризму.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: