Лукашенко про поразку росії, єдність СНД і боротьбу з українською кіберзлочинністю

НОВИНИ 08.08.2024 Коментарі 0

Про гіпотетичну поразку заговорив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з учасниками 50-го засідання Ради Співдружності незалежних держав (СНД). Подія, на яку прибули головно міністри внутрішніх справ СНД відбулася в Мінську, 8 серпня, у Палаці незалежності.

Білоруський диктатор на правах господаря закликав до єдності й інтеграції та наголосив, що «Білорусь завжди виступала та виступає послідовною прихильницею інтеграції» у межах СНД. Також він вдався до пропагандистських штампів і залякувань.

«Ми чудово бачимо, як сьогодні наші країни намагаються розсварити та розколоти зсередини. Ми перебуваємо під пресом незаконних, абсолютно незаконних односторонніх економічних санкцій. Проти наших народів ведеться перманентна гібридна війна. І кожна країна СНД вже пережила хоча б одну кольорову революцію, яка за своєю суттю є спробою державного перевороту. Може скластися ситуація так, що будь-яка наша держава без цієї єдності не обійдеться. І якщо ми сьогодні цього не зрозуміємо, з нами розберуться окремо. Але якщо рухне росія, ми в цю вирву будемо всі втягнуті», - застеріг диктатор.

Далі він згадав протести білорусів 2020 року проти фальсифікацій результатів президентських виборів, назвавши їх «відвертим заколотом». І навіть вдався до пасажу, порівнявши протестувальників, які захотіли захопити владу, як фашисти у 41-му.

Поміж порад щодо обміну інформацією про загрози, в тому числі і терористичні, лукашенко зупинився окремо і на боротьбі з кіберзлочинами. З якогось дива він охарактеризував Білорусь як «ліберальну дисципліновану країну». З визначенням поняття лібералізм він явно помилився. А от щодо «дисципліни», то тут не погодитися з ним складно: режим кийками, штрафами й арештами поки що справляється зі забезпеченням такої.

Бульбофюрер не оминув увагою і Україну, зізнавшись ненароком у своєму стратегічному провалі – погодившись стати на бік кремля у його агресії проти сусідньої країни, тепер скаржиться на кібератаки:  

- Після початку «спеціальної військової операції» ми зафіксували активізацію діяльності ось цих шахраїв, зокрема кол-центрів, що діють на території України, особливо. Звідти нас атакують і вас. Зросла кількість спроб дестабілізації роботи держорганів шляхом свідомо неправдивих повідомлень про мінування важливих державних об'єктів, а також шахрайство щодо звичайних громадян, про що я щойно сказав. На території ваших країн також є така проблема, тому досвід боротьби з подібним злом буде цікавим для всіх нас.

Фото – скріншот відео

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: