Президентські вибори в Польщі: вітайте кандидатів

НОВИНИ 08.08.2024 Коментарі 0
За декілька тижнів у Польщі стартує виборча кампанія з виборів президента. 11 листопада має бути представлено кандидата на цю посаду від «Права і Справедливості». Однак не виключено, що це станеться раніше, адже все залежить і від рухів інших гравців на політичній сцені.

Про це пише RMF24.

За словами кореспондента RMF FM Кацпера Врублевського, короткий список кандидатів на посаду президента від ПІС включає такі імена: колишній прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, екс-голова міністерства національної оборони Маріуш Блащак, депутат Збігнєв Богуцький.  Серед кандидатів також є депутат Європарламенту Тобіаш Боченський , який підтвердив ці повідомлення в інтерв’ю RMF FM. 

"Я був би нечесним із нашими слухачами, якби сказав, що там не було мого імені. Я думаю, що я серед людей, яких розглядають", - сказав Тобіаш Боченський. 

Щодо кандидатів іншої опозиційної партії "Конфедерації", то фаворитами в президентських перегонах є Славомір Менцен, Кшиштоф Босак, а також Ева Зайончковська-Гернік.

Кандидат від правлячої коаліції («Громадянська коаліція», «Третій шлях» і «Лівиця») досі залишається загадкою майбутніх президентських перегонів. За даними RMF FM, одним із головних претендентів є  Рафал Тшасковський, президент Варшави з 2018 року.

Водночас серед кандидатів на пост глави держави від правлячу коаліцію також називають прем'єр-міністра Дональда Туска.

Ідею висунення лише одного кандидата підтримують, зокрема, ліві, які бояться поразки, яка спіткала коаліцію 2020 року. Тоді Роберт Бедронь набрав трохи більше як 2 відсотків голосів. Третій шлях, однак, не боїться невдачі. Політики цієї формації вже багато місяців чітко вказують, що маршалок Сейму Шимон Головня балотуватиметься на виборах. 

Термін повноважень Анджея Дуди закінчується в серпні 2025 року. Ймовірна дата президентських виборів у Польщі – травень 2025 року.

Фото – Президентський палац у Варшаві. Fot. PAP/Rafał Guz

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: