Лукашенко поміняв начальника генштабу з поміркованого на проросійського

НОВИНИ 23.05.2024 Коментарі 0

У четвер, 23 травня, самопроголошений президент Білорусі лукашенко призначив новим начальником генерального штабу павла муравейка (на фото balta.by).

Муравейко 1992 року закінчив Мінське вище військово-політичне військове училище, а 2001-го – Мінську військову академію. Також навчався в Академії генерального штабу збройних сил росфедерації, яку закінчив із золотою медаллю, повідомляє Радыё Свабода.

У 2010 році обіймав посаду начальника першого відділу головного військового управління генштабу. У 2013 році призначений на посаду начальника головного оперативного управління із присвоєнням звання генерала.

2022 року генерала перевели на посаду першого заступника державного секретаря ради безпеки Білорусі.

Того ж року муравейко заявив, що Білорусь бере участь у «спецоперації» (так росія і білорусь називають війну проти України, - ред.) в Україні, «виконуючи якісь функції», і при цьому заявив що Білорусь «не допускає удару ножем у спину нашим російським братам».

У жовтні 2023 року муравейко заявив, що «Білорусь має право збройним шляхом прорізати коридор до Литви» у відповідь на запровадження цією країною санкцій.

У грудня минулого року новоспечений начальник генштабу РБ потрапив до санкційного списку Євросоюзу як особа, причетна до вторгнення росії в Україну. Згодом цей санкційний пакет підтримали Швейцарія, Албанія, Боснія і Герцеговина, Ісландія, Ліхтенштейн, Молдова, Норвегія, Північна Македонія, Чорногорія та Україна.

Попередника муравейка – 54-річного віктора гулевича – лукашенко відправив у відставку 10 травня буцімто через вік генерала. 

Муравейко народився 26 вересня 1971 года в Мар'їній Гірці, що під Мінськом 

Політичний експерт Олександр Фрідман у своєму ТГ-каналі лаконічно прокоментував кандидатуру нового посадовця у погонах:

- Генерал-майор павло муравейко – ідеальний глава генштабу Білорусі... для росії.

Що стосується його попередника, то Олександр Фрідман зазначив, що бульбофюрер звільнив його у перший день російського наступу в Харківській області.

Генерал-майор віктор гулевич – «саме той воєначальник, який у період війни мав контакти із західними колегами та на Заході його вважали стійким противником активнішої участі Білорусі у війні», - написав експерт.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: