Норвегія не хоче бачити у себе рашатуристів

НОВИНИ 23.05.2024 Коментарі 0

Для громадян рф, які прибувають у Норвегію з туристичною метою, норвезький уряд запроваджує додаткові обмеження на в'їзд до країни. Нові правила набирають чинності 29 травня. Рашапропагандисти з цього приводу уже захлинаються жовчю.

Правила видачі віз для громадян росії були посилені навесні 2022 року, після чого видача туристичних віз громадянам росії здебільшого припинилася. Тепер можливості в'їзду в країну для них додатково будуть обмежені, повідомляється на урядовому сайті Норвегії.

«Рішення про обмеження можливостей для в'їзду відповідає зайнятій Норвегією позиції щодо необхідності спільної з нашими союзниками та партнерами реакції на незаконну агресію росії проти України», - каже міністр юстиції та громадської безпеки Еміліє Енгер Мель.

Зміна правил означає, що російським громадянам, на яких поширюється дія інструкції, поліція може відмовити у в'їзді до Норвегії. Росіянцям, які прибувають до Норвегії з туристичною та іншою метою не першорядної важливості, буде відмовлено у в'їзді при перетині кордону. Посилення правил поширюється як на тих громадян рф, яким Норвегія видала візу до посилення правил навесні 2022 року, так і на тих, чия віза була видана іншими країнами Шенгенської угоди.

Винятки робитимуть в окремих випадках, наприклад, для відвідування близьких родичів (батьків, подружжя, співмешканців і дітей), які проживають у Норвегії, а також для громадян Росії, які працюють або навчаються в Норвегії або інших країнах Шенгенської зони.

Заборона Норвегії на в’їзд рашатуристам носить дискримінаційний характер і спрямований на руйнування відносин між народами росії та Норвегії, заявила прес-алкаше рашаМЗС машка захарова. І це був ще один із найм’якших коментарів із москви.

Так в ефірі пропагандистського радіо Sputnik президент Асоціації прибалтійських досліджень, головний науковий співробітник Інституту Європи РАН Ніколай Межевич назвав рішення уряду Норвегії політичним жестом. «У нас був великий потік туди? Ні, потоку не було. Усі чудово розуміють – це політичний жест. Треба продемонструвати жорсткість, а особливих можливостей для цього немає. Звичайно, треба відповідати, але не симетрично. Наприклад, у питаннях екології морських просторів, освоєння Півночі. Норвегію слід виключити навіть зі списку недружніх держав – це країна НАТО першого ешелону та потенційного першого удару по росії», – вважає Межевич.

Зреагував і кремль: писок ліліпутіна пєсков заявив журналістам, що «подібні рішення дискримінаційні й не можуть залишатися без відповіді». Та додав, що вони не приймають такого рішення і шкодують, що норвезьке керівництво вибрало такий шлях погіршення двосторонніх відносин, які і без того були не надто якісними.

У росіянському посольстві в Осло мало не пустили сльозу, заявивши, що такі кроки «відбивають бажання відвідувати країну та цікавитись її культурою». А в асоціації туроператорів рф вже просто забили на цю ситуацію: мовляв, візи до Норвегії завжди погано видавалися, навіть у кращі роки – лише на термін поїздки плюс пару днів. Тому нинішнє рішення для рашатуристів абсолютно некритичне. Як то кажуть – не жили добре, нема чого й починати.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: