Кримський міст під прицілом ЗСУ: росіяни в напруженні

АНАЛІТИКА 17.08.2022 Коментарі 0

Українські Збройні сили продовжать знищувати та руйнувати російські бази і шляхи постачання окупаційної армії. Тож атаки, подібні до тих, що відбулися у Криму та у тилах рашистської армії з вибухами боєприпасів на складах, триватимуть.

Про це в ексклюзивній розмові з журналістом британського видання The Guardian розповів радник Офісу Президента України Михайло Подоляк.

За його словами, Україна веде контрнаступ, спрямований на створення «хаосу всередині російських військ», завдаючи ударів по лініях постачання окупантів углиб окупованих територій.

Радник ОП сказав, що протягом «найближчих двох-трьох місяців» можуть статися нові атаки, подібні до ударів у вівторок по залізничному вузлу в селищі Азовське й авіабазі біля Новофедорівки у Криму.

Британське видання нагадало, що Україна «не взяла на себе відповідальність» за атаки. Проте вибухи змусили «російських туристів у паніці тікати із Криму».

Михайло Подоляк попросив «ще 50, 60, 80» реактивних систем залпового вогню HIMARS на додаток до наявних 20 одиниць. 16 із них надали США. Три – на гусеничній базі M270 – прибули з Великобританії, ще три обіцяють надати. Їх київський радник назвав «дуже хорошими».

«Я, безумовно, погоджуюся з російським Міноборони, яке прогнозує більше подібних інцидентів у найближчі два-три місяці. Я думаю, ми можемо побачити більше таких випадків», – сказав Подоляк.

Він також повідомив, що Україна розглядає кримський міст, що сполучає окупований півострів із материковою частиною росії, як законну військову ціль.

«Це незаконне будівництво та головні ворота для постачання російської армії у Криму. Такі об’єкти мають бути знищені», – сказав Подоляк.

Британське медіа також висуває припущення, що євґєній пріґожин – російський бізнесмен, пов'язаний із приватною військовою компанією ваґнера, міг бути поранений чи вбитий під час українського ракетного удару на Донбасі. Сталося це після того, як російський «журналіст» опублікував фотографії зустрічі пріґожина з найманцями ваґнера на сході України. Це дозволило ЗСУ ідентифікувати місцерозташування бази та завдати в неділю удару по будинку.

Подоляк також високо оцінив роль Великобританії в підтримці України. За його словами, допомога сполученого королівства в деяких аспектах перевищила роль США. Радник Офісу Президента висловив сподівання, що підтримка Лондона триватиме і в майбутньому, навіть після того, як Борис Джонсон піде у відставку з поста прем’єр-міністра. Подоляк припустив, що вклад Великої Британії українці пам’ятатимуть протягом століть.

На росії публікація The Guardian захоплення не викликала. Ріа «новости» акцентувала свою увагу суто на словах про можливу атаку на кримський міст.

«У Києві вже не раз загрожували ударами по кримському мосту. Так, радник голови офісу Володимира Зеленського Олексій Арестович говорив, що атака буде, «як тільки з'явиться перша технічна можливість». За словами представника головного управління розвідки українського Міноборони Вадима Скибіцького, для цього Київ може використати отримані від США ракети. А депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко стверджував, що на червневому саміті НАТО представники України обговорювали плани знищення кримського мосту із міністром оборони Великобританії Беном Воллесом», - пише російське пропагандистське медіа.

Також пропагандисти намагаються заспокоїти росіян, що безпека Криму гарантована превентивними заходами по лінії російських військових. Але «всі загрози Києва щодо цього Москва бере до уваги».

Про атаки по кримських об’єктах, що сталися днями, «новости» не згадали навіть натяками. Мабуть, щоби не руйнувати психіку zомбованих росіян, у голови яких заклали віру в «нєпобєдімую армію», в якій ще «дєди ваєвалі».

Проте самої згадки про можливу атаку з боку України було достатньо, щоби розворушити армію ботів та стривожити читачів «новостєй». Їхні коментарі передають увесь спектр почуттів: від ненависті до боязні.

Хвалені засоби протиповітряної оборони, що охороняють кримський міст, у тому числі С-400 і (якщо вірити кремлю) С-500, не дають 100 % гарантії того, що на кримському мосту не може статися інцидентів, які на росії називають хлопками. Одного випадку «бавовни» буде достатньо, щоби зруйнувати міфи про надійність оборони мосту і посіяти зневіру в російських головах. Навіть якщо міст і встоїть. У випадку ж його руйнації можна лише уявити масштаби паніки. І не тільки у Криму – хвилі від вибухів докотяться і до Камчатки.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: