У Криму паніка й евакуація через вибухи на аеродромі

НОВИНИ 09.08.2022 Коментарі 0

Влада Сакського району Криму оголосили евакуацію громадян після вибухів на військовому аеродромі. Зона оточення становить 5 кілометрів. П'ятьох постраждалих, включно з дитиною, доставлено до лікарні. Загрози їхньому життю немає. Служби МНС на територію військової частини не пустили.

Приблизно із три десятка цивільних осіб із будинків у Новофедорівці, що розташована неподалік місця вибухів розселять у пансіонати та готелі. Тамтешня влада пообіцяла надати харчування.

У Криму починають з’являтися панічні настрої – у кримських пабліках пишуть про «пора свалівать». І піднесений настрій навпаки панує в українських соцмережах. Дехто свято переконаний, що це справа рук Збройних Сил України і далекобійних ракет до машин РСЗВ HIMERS, здатних летіти на відстань 300 кілометрів. До слова, від території, яку контролює Україна, до окупованого аеродрому у Криму приблизно 200 кілометрів. Інші ж користувачі соцмереж – більш обережні, й пишуть про кримських партизанів або ж російське нехлюйство.

Російська пропаганда, як зазвичай, має багато версій щодо причин вибухів на території авіабази.

У російському міноборони спростовують атаку Збройних Сил України та повідомляють про детонацію «декількох авіаційних боєприпасів», а внаслідок «вибуху ніхто не постраждав». Цілими залишилися, переконують у міноборони і літальні апарати.

Одна з інших причин вибуху – виникнення пожежі під час переливання палива.

Страшна пропагандистка та керівниця телеканалу RT марґаріта сімоньян написала в себе у телеграмі, що це «не прильоти, а диверсія, а то й узагалі головотяпство» та закликала, задля заспокоєння паніки,  всіх іти на пляж…

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: