Кремль готує масові акції у європейських країнах

АНАЛІТИКА 13.02.2023 Коментарі 0

Напередодні Мюнхенської конференції з безпеки, що стартує 18 лютого, путінський режим запланував масові акції в європейських країнах для просування проросійських настроїв та провокування заворушень у зв'язку зі санкціями проти росії та надання військової допомоги Україні.

Про це повідомляє ізраїльська російськомовна агенція CursorInfo із посиланням на аналітиків Robert Lansing Institute (RLI).

«Нездатність кремля політично впливати на ухвалення рішень у НАТО призводить до спроб організувати показові мітинги «солідарності», задумані за аналогією з тими, що проводила комуністична москва за часів холодної війни», - стверджують експерти.

Вочевидь, за оперативним задумом у кремлі, такі дії мають викликати у населення певні сумніви щодо єдності Заходу у протидії збройній агресії росії.

Джерела в москві відзначають, що в рамках зусиль з організації проросійських мітингів спостерігається тенденція до організації демонстрацій і пікетів біля військових баз США у Європі.

«Інший варіант – зібрати натовпи біля інших об'єктів військової інфраструктури союзників по НАТО, де займаються підготовкою українських військовослужбовців», - йдеться у повідомленні.

З іншого боку, в таких діях кремля є очевидний плюс: аналітики вважають, що такі операції з організації масових заходів надають унікальну можливість західним спецслужбам викрити російську агентуру та пов'язані з нею організації.

Окрім запланованих на лютий акцій у Великій Британії, за інформацією RLI, з 16 по 18 лютого російські спецслужби проведуть аналогічні заходи і в Португалії. Організатором виступає «Португальська рада миру і співпраці», яка є правонаступницею прокомуністичної організації «Рух за мир у Португалії». Його лідери Марія Ільда та Коста Фіґейред є членами ЦК «Комуністичної партії Португалії» ще з радянських часів.

«Організатори акцій вимагатимуть припинення бойових дій в Україні, поновлення прямого політичного діалогу з москвою, відмови від санкційної політики, а також вимагатимуть від уряду Португалії припинити надання військової допомоги Україні тощо», - стверджують у RLI.

18 лютого у німецькому Мюнхені заплановано демонстрацію під гаслом «Переговори замість стрілянини». Організатор – «Громадська ініціатива проти проведення конференції НАТО з безпеки».

За даними аналітиків RLI, у заходах візьмуть участь проросійські активісти, які приїжджали на окуповані росією території України або брали участь у пропагандистських акціях у росії як журналісти або члени громадських організацій. Низка «заходів» на території Німеччини, як стверджують аналітики, здійснюється за безпосередньої підтримки правопопулістської політичної партії «Альтернатива для Німеччини». Її представників підозрюють у отриманні фінансової підтримки з боку росії, активній співпраці з російськими дипломатами в Німеччині і членами проросійських іноземних організацій.

Також повідомляють, що 26 лютого о 12:00 (за місцевим часом) заплановано мітинг біля бази НАТО в Рамштайні під гаслом «Зупинимо експорт зброї НАТО в Україну з метою запобігти третій світовій війні».

До речі, за повідомленням ТГ-каналу FRIEDMAN із посиланням на німецький tagesspiegel.de, група німецьких політиків, письменників та інтелектуалів просуває петицію «Маніфест за мир». Текст просякнутий «пацифістським пафосом і зухвалою пихою» – вимагають припинити постачання озброєння Україні. В ім'я світу… й українського народу. Що, на думку авторів, стане кроком до припинення війни і врятує життя українців.

«Їм, звісно, з Німеччини видніше, що насправді хочуть українці. Петицію вже підписали понад 120 000 осіб. Ну що ж: прапор їм у руки... Російський прапор!» - прокоментував історик і політичний оглядач, доктор Олександр Фрідман.

Що стосується правопопулістської політичної партії «Альтернатива для Німеччини», то її представник Петр Бистрон є прихильником кривавого рашизму в Бундестазі та має доступ до конфіденційної інформації як член парламентського комітету зі закордонних справ. Нещодавно стало відомо, як повідомляв ЗІФ, про його минулорічний непублічний візит у Білорусь.

Німецькі журналісти таки з’ясували, чим цікавився Бистрон у Мінську. Як повідомляє Олександр Фрідман у своєму ТГ-каналі із посиланням на Bild, проросійський популіст у листопаді 2022-го року в Білорусі зустрічався з представниками режиму лукашенка. Серед них покійний голова МЗС володимир макей і голова комітету палати представників із закордонних справ савіних.

Бистрон пояснив свій візит бажанням перевірити Білорусь як нейтрального миротворця для України і зробити вклад у розвиток «двосторонніх відносин між парламентами Німеччини та Білорусі».

«Відмовки депутата виглядають смішно: про Білорусь як «миротворця» можна не говорити у принципі, а стосунків між Бундестагом і «парламентом» Білорусі не було й немає. Цікавий факт: і Макей, і Савіних зустрічі з Бистроном не афішували, а ось голова правління Фонду миру Максим Місько та директор Білоруського інституту стратегічних досліджень навіть зробили з ним фотографії, які потрапили до газети Bild», - прокоментував політичний оглядач пояснення Бистрона.

Подібні кроки кремля з використанням правих, лівих та просто куплених європейських політиків, ЛСД, ботів і просто корисних ідіотів за підтримки пропаганди є доволі неприємними для західних урядів та становлять певну загрозу. Росія не вперше вдається до організації масових протестів та акцій у країнах Європи. Поки що ці спроби не мали успіху, оскільки не «пішли у маси» та не набули популярності у західних суспільствах. Але щораз нові спроби путіна зворохобити зі середини Захід свідчать про тактику «вода камінь точить» - у кремлі явно не полишають сподівань, що рано чи пізно їм удасться з іскри роздмухати полум’я. У цій ситуації європейським урядам потрібно тримати напоготові «протипожежні» засоби.

Фото DW.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: