Китай звинуватили у масштабному кібершпигунстві

НОВИНИ 26.03.2024 Коментарі 0

Офіційні особи США та Великої Британії в понеділок висунули звинувачення, запровадили санкції та звинуватили Пекін у масштабній кампанії кібершпигунства, яка уразила мільйони людей, зокрема, законодавців, науковців та журналістів, а також компанії, включно з оборонними підрядниками.

Китайська хакерська група APT31 (її назвали підрозділом Міністерства державної безпеки Китаю) упродовж десятиліття незаконно збирала інформацію про політиків та членів їхніх родин у США та Великій Британії. Кіберзлочинці, за словами представників влади двох країн, діяли на замовлення китайського міністерства державної безпеки, повідомив Reuters.

Серед цілей, за якими стежили хакери, були співробітники Білого дому, сенатори США, члени британського парламенту та урядовці багатьох країн світу, які коли-небудь виступали з критикою політики Китаю. Зловмисники намагалися заволодіти інформацією і про членів родин посадовців.

Крім того, хакери полювали на дані компаній-підрядників оборонних відомств, підприємств металургійної та енергетичної галузі, а також надавачів послуг зв'язку та виробників обладнання для 5G та бездротових технологій.

Метою глобальної хакерської операції було «придушення критиків китайського режиму, компрометація урядових інститутів і крадіжка комерційної таємниці», йдеться в заяві заступника генерального прокурора США Лізи Монако.

В обвинувальному висновку, оприлюдненому в понеділок проти семи ймовірних китайських хакерів, прокурори США в суді заявили, що кібератаки призвели до підтвердженої або потенційної компрометації робочих облікових записів, особистої електронної пошти, онлайн-сховищ і записів телефонних розмов, що належать мільйонам американців.

Офіційні особи в Лондоні звинуватили APT31 у хакерських атаках на британських законодавців, які критикують Китай, і заявили, що друга група китайських шпигунів стоїть за зламанням британського наглядового органу за виборами, який окремо скомпрометував дані ще мільйонів людей у Сполученому Королівстві.

Китайські дипломати у Великій Британії та США відкинули звинувачення як безпідставні. Посольство Китаю в Лондоні назвало звинувачення «повністю сфабрикованим і злісним наклепом».

Журналісти Reuters зазначають, що між Пекіном і Вашингтоном зростає напруженість у питаннях, пов'язаних із кібершпигунством, оскільки західні спецслужби все частіше б'ють на сполох у зв'язку з передбачуваною хакерською діяльністю, підтримуваною китайською державою.

Останніми роками Китай також почав викривати ймовірні західні хакерські операції. Наприклад, торік його Міністерство безпеки стверджувало, що Агентство національної безпеки США неодноразово проникало в китайський телекомунікаційний гігант Huawei Technologies.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: