Інформаційні двійники від росії заполонили європейсько-єврейський простір

АНАЛІТИКА 14.07.2024 Коментарі 0

Російську мережу дезінформації Doppelgänger, поширену щонайменше в 10 країнах Європи, викрили дослідники організацій Qurium і EU DisinfoLab.

Про це пише PRportal із посиланням на Record. Рашистська пропаганда отруює інформаційний європейський простір із травня 2022 року. Вона розповсюджує фейкові статті на веб-сайтах, що за дизайном нагадують справжні медіа, такі як німецький Der Spiegel чи британський The Guardian. Метою мережі є просування інтересів Кремля та розбрат серед його ворогів.

Німецька некомерційна журналістська групи Correctiv, яка брала участь у розслідуванні, стверджує, що звіт Qurium про російську мережу Doppelgänger з весни цього року отримали державні установи щонайменше двох європейських країн, у тому числі й Німеччина.

«Однак ця інформація, очевидно, не була використана для припинення кампанії. Це ставить питання про те, наскільки серйозно європейська влада бореться з дезінформацією»,
- заявили в Correctiv

На рашистську мережу звернув увагу й ізраїльський військовий розвідник, підполковник запасу Даніель Раков. Він акцентував увагу на російській інформаційній інтервенції в Ізраїль – переглянути повністю запис інтерв'ю із ним можна на You-Tube-каналі "Лучшее радио Израиль".

Військово-політичний оглядач Ігаль Левін зазначив, що Раков пояснює для глядачів суть російського дезінформаційного проєкту Doppelgänger ("двійник"). Там і використання ботів та фейкових сторінок, що повністю копіюють вигляд ізраїльських ресурсів новин на івриті. І про спроби впровадити тотальну брехню про "нацистів в Україні", "київський диктаторський режим". І про те, що Захід намагається "розкласти" Ізраїль, і має намір завдати "гей-удару" за традиційними цінностями єврейської держави, і т. д.

У відео йдеться про дві гібридні приватно-державні російські контори, що займаються цими інфо-атаками під кураторством сєрьгєя кірієнка –заступника голови адміністрації путіна, а також якогось "піарника середньої ланки" Іллі Гамбашидзе, і двох компаній-центрів поширення пропаганди: "Структура" і "Агентство стратегічного планування". Про те, як росія формує антизахідний та антиукраїнський порядок денний в Ізраїлі; про кремлівський проект "Нормальний Ізраїль"; про те, як за декілька доларів на день студенти через чат-GPT переводять на іврит спущені російськими кураторами полотна дискурсу, руйнівного для політичної цілісності Ізраїлю.

Нагадаємо, журналіст і комунікаційник Вадим Денисенко минулого року писав, що Ізраїль повністю програв інформаційну війну і стає її заручником.

Також читайте: 

Рашисти закинули в ізраїльський інфопростір серіал про президентські вибори в Україні

Російські спецслужби розколюють ізраїльське суспільство

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: