Експрезидент-утікач Киргизстану, що сховався в Білорусі, має відсидіти 30 років

НОВИНИ 11.06.2023 Коментарі 0

У Бішкеку суд засудив екс-президента Киргизстану Курманбека Бакієва на 10 років позбавлення волі у справі «Кумтора». З урахуванням минулих вироків, загалом президент-утікач має відсидіти 30 років.

Про це пише AZfront.

«Курманбек Бакієв є головним фігурантом у справі про квітневі події, коли було розстріляно демонстрантів, які виступили проти його правління. Крім цього, справа пов'язана із золоторудним родовищем Кумтор. Слідство вважає, що він та колишні керівники країни укладали невигідні для Киргизстану договори з канадськими компаніями», - йдеться у тексті.

Курманбек Салієвич Бакієв (кирг. Курманбек Салы уулу Бакиев; нар. 1 серпня 1949) –президент Киргизстану (2005–2010). У 2007 році був вибраний головою партії «Ак Жол», але припинив свою партійну діяльність на час виконання президентських повноважень. Раніше –прем'єр-міністр Киргизстану (2001–2002), колишній депутат Жогорку Кенеша (парламенту Киргизстану). Прийшов до влади в країні навесні 2005 року в ході «Тюльпанової революції», коли внаслідок ненасильницького державного перевороту колишній президент країни Аскар Акаєв був змушений піти у відставку. Сам Курманбек Бакієв пішов у відставку внаслідок другої революції в Киргизстані. Емігрував у Білорусь; в Киргизстані заочно засуджений до 24 років колонії суворого режиму. (За Вікіпедією).

Фото – Курманбек Бакієв / з відкритих джерел  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: