ОАЦ – головний «куратор» білоруської опозиції

ПЕРЕКЛАДИ 11.06.2023 Коментарі 0

Саме ОАЦ (Оперативно-аналітичний центр при самопроголошеному президенті Білорусі, - ЗІФ) на чолі з Андрієм Павлюченком абсолютно лідирує серед силового блоку за кількістю і якістю операцій і впровадженою агентури в лавах демократичної опозиції за межами країни. Його наближений підлеглий, полковник Артем Лапко, який є начальником оперативного управління, безпосередньо курирує розробку агентури і всі наявні оперативні зв'язки щодо «опозиції, яка втекла». Саме цей співробітник контролює та особисто доповідає Павлюченкові про хід розвитку оперативної обстановки й отриманої оперативної інформації по лінії опозиції в ЄС.

Агентурний апарат у своїй більшості складається з колишніх співробітників правоохоронних органів, колишніх державних службовців або «втікачів»-бізнесменів. Суть оперативної роботи полягає в тактиці «непрямого вербування» і заснований на системі маніпуляцій інформацією, яку видають у вигляді «інсайдів» від «надійних джерел, що залишилися всередині системи».

Один із синів лукашенка Віктор (ліворуч) та Андрій Павлюченко під час наради силовиків. У грудні 2016 року Павлюченко очолив службу безпеки білоруського диктатора, працюючи у цій структурі із 1996 року. 

Кожного значущого представника демократичних сил ретельно вивчає ОАЦ, з кожним помітним представником опозиції проводять оперативно-аналітичну розробку, відпрацьовують абсолютно всі зв'язки та контакти за останні 15–20 років та індивідуально підбирають і розробляють «оперативні підходи». Підібрані «надійні» контакти» знову налагоджують стійкий зв'язок і забезпечують об'єкт розробки необхідною ОАЦ інформацією, тим самим відкриваючи оперативний простір для якісних подальших маніпуляцій, дезінформування та напрямки діяльності об'єктів оперативного супроводу в потрібному напрямку відповідно до оперативного задуму. Важливо, що інформація, яку постачають як «інсайди», має частково виправданий характер.

Другим важливим методом оперативної роботи є безпосереднє впровадження агентури в коло спілкування об'єктів, які цікавлять ОАЦ. Знову ж таки перевагу віддають колишнім професіоналам. Тут потрібно зазначити, що всі впроваджені агенти мають бездоганну для перевірки легенду і проходять тренінг з обходу поліграфа, що у 90% випадків дозволяє успішно проходити тестування. Це так званий «золотий фонд Павлюченка».

Третій важливий метод – робота з електронними носіями зв'язку. Придбані в КНР технології, у багатьох випадках дозволяють так чи інакше таргетувати ґаджети, що особливо цікавлять, усередині Білорусі, проникати в самі ґаджети, та зареєстровані за кордоном. Технології «проникнення» не працюють щодо ОС IOS (iPhone, Mac), що особливо працюють у режимі VPN, але дуже успішні в роботі з Android та ін.

Ми утримаємось від наведення конкретних прикладів публічно, але регулярно інформуємо відповідні зацікавлені сторони демократичних сил. БЕЛАРУСКАЯ ВЫВЕДКА регулярно виявляє та ІНФОРМУЄ білоруських демократичних лідерів та відповідні структури в ЄС (привіт контрикам) про виявлених нами відправлених та успішно впроваджених співробітників режиму на території ЄС. Цим постом ми ще раз хочемо попередити лідерів за кордоном, що через особисту безтурботність і довірливість щоденна успішна агентурно-оперативна робота ОАЦ та КДБ є основною причиною постійних чвар, розбратів, регулярних скандалів, які постійно супроводжують демократичний рух.

Телеграм-канал БЕЛАРУСКАЯ ВЫВЕДКА

На фото: самопроголошений президент лукашенко нагороджує керівника ОАЦ Андрія Павлюченка

Також читайте: Режим лукашенка тренується блокувати Інтернет за методикою Китаю

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: