Двоє замість Байдена: кого США відправить на Саміт миру до Швейцарії

НОВИНИ 03.06.2024 Коментарі 0

Як і прогнозувалося раніше, Джо Байден не планує летіти до Швейцарії в середині червня. Натомість стало відомо, що віцепрезидентка США Камала Гарріс 15 червня вирушить до Люцерна, Швейцарія, для участі в Саміті миру. До неї приєднається і радник із національної безпеки Джейк Салліван.

Як повідомляє пресслужба Білого дому, пані Гарріс підтвердить прихильність адміністрації Байдена «підтримці зусиль України щодо забезпечення справедливого і міцного миру, заснованого на суверенітеті й територіальній цілісності України та принципах Статуту ООН». Також віцепрезидентка підтвердить підтримку народу України в його захисті від російської агресії, яка триває.

Україна донедавна дуже сподівалася на участь Джо Байдена у Саміті миру – це давало більше шансів на ухвалення доленосних рішень під час цього заходу. Із погано прихованим роздратуванням президент Володимир Зеленський навіть зазначив, що ліліпутін буде втішений відсутністю Байдена на саміті у Швейцарії.

15-16 червня у Швейцарії відбудеться інавгураційний Саміт миру, ініційований Україною. На сьогодні 107 країн і міжнародних організацій підтвердили участь у саміті.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: