Дебати кандидатів у віцепрезиденти США: взаємна критика і єдина згадка про Україну

НОВИНИ 02.10.2024 Коментарі 0

Гострою взаємною критикою обмінялися кандидати у віцепрезиденти США Тім Волз і Джей Ді Венс. І хоча однією з головних тем теледебатів за їхньою участю була зовнішня політика, про війну в Україні фактично згадали лише один раз за 90 хвилин.

«Світ побачив на дебатах кілька тижнів тому: майже 80-річний Дональд Трамп, який лише й говорить про розміри натовпу – це не те, що нам потрібно зараз. Та річ не тільки в цьому. Ті, хто був найближче до Трампа, розуміють, наскільки він небезпечний, коли світ перебуває в такій небезпеці», - розкритикував «гаррісівський» Волз республіканців.

Як передає «Укрінформ», Тім Волз нагадав, що глава попередньої адміністрації Білого дому Джон Келлі назвав Трампа найбільш недосконалою людиною, яку він коли-небудь зустрічав. Окрім того, обидва міністри оборони часів Трампа та його радники з нацбезпеки заявили, що він не повинен навіть наближатися до Білого дому. Волз також навів слова свого візаві Венса, який свого часу також заявив, що Трамп непридатний для найвищої посади.

«З боку віцепрезидентки Гарріс ми побачили стабільне лідерство. Ми спостерігаємо стабільність, здатну залучити коаліції, об’єднати їх, розуміючи, що наші союзники важливі», - зазначив Волз. І підкреслив, що команда Гарріс має намір захистити США та союзників.

Стосовно російсько-української війни кандидат від демократів Волз акцентував, що слова Трампа про угоди з путіним та Кім Чен Ином є небезпечними та шкодять інтересам США.

Своєю чергою Джей Ді Венс заявив, що Дональд Трамп за часів президентства «фактично забезпечив стабільність у світі, зробивши це шляхом встановлення ефективного стримування».

При цьому він звинуватив адміністрацію Байдена-Гарріс у тому, що вона посприяла надходженню грошей в Іран, який зараз використовує їх для, аби купувати та виробляти зброю.

Венс також підтримав право Ізраїлю на відповідь Ірану. «Це залежить від Ізраїлю, що їм робити, щоб зберегти свою країну в безпеці. І ми повинні підтримувати наших союзників, де б вони не були, коли вони борються з поганцями», - заявив кандидат-республіканець.

Прикметно, що на думку глядачів CBS News, Ді Венс усе ж мінімально переміг Волза в дебатах.

Водночас, згідно з опитуванням CNN, виборці, які дивилися дебати, приблизно однаково оцінюють Джей Ді Венса та Тіма Волза – 51% проти 49% відповідно. (Показово, що перед дебатами перевагу віддавали саме демократу – 54% проти 45% – імовірно, під враженням виступу Гарріс.)

Цікаво також, що те ж опитування CNN показало, що ставлення до обох кандидатів після виборів покращилось. Позитивне ставлення до Волза зросло з 46% до 59%, а Венса – з 30% до 41% (хоча 44% все ще ставляться до нього негативно).

Дебати кандидатів у віцепрезиденти США відбулися у вівторок в Нью-Йорку, в студії CBS News. Згідно з погодженими правилами, зустріч кандидатів тривала 90 хвилин з двома рекламними паузами по чотири хвилини. Глядачів в аудиторію не запрошували. Тім Волз та Джей Ді Венс мали по дві хвилини на відповіді та ще одну для додаткових спростувань. Модератори на свій розсуд надавали додаткову хвилину для завершення думки.

Раніше, 21 вересня Трамп офіційно відхилив пропозицію про ще одні дебати з Камалою Гарріс (вона саме погодилася на їх проведення 23 жовтня на CNN).

Також стало відомо про те, що кандидатам у президенти Трампу і Гарріс було запропоновано дати інтерв'ю для програми «60 хвилин» на каналі CBS News, однак Трамп вирішив від нього відмовитися. Про це повідомляє Axios.

За даними каналу, Трамп спочатку погодився на інтерв'ю, але потім відмовився. В інтерв'ю для Axios Стівен Чунг, директор з комунікацій кампанії Трампа, пояснив це рішення: «Були обговорення, але нічого не було заплановано або підтверджено. Вони наполягали на тому, щоб перервати інтерв'ю для перевірки фактів», — сказав він.

Тим часом віцепрезидентка Камала Гарріс погодилася взяти участь у шоу «60 хвилин», яке вийде в ефір 7 жовтня. Запрошення для Трампа все ще залишається в силі.

Нагадаємо, перші дебати між Гарріс і Трампом відбулися 10 вересня, в яких опитування показали перемогу віцепрезидентки. Під час них лідер республіканців озвучив низку популістських гасел, натомість кандидатка від демократів намагалася відповідати більш конструктивно.

Світлина: Джей Ді Венс (ліворуч) і Тім Волз (праворуч), скріншот з телестрансляції дебатів

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: