Тепла кібервійна з московією: Польща витратить 3 млрд злотих на кібербезпеку

НОВИНИ 04.06.2024 Коментарі 0

Три мільярди злотих (760 млн доларів) планує витратити польський уряд на посилення заходів з кібербезпеки. До цього кроку його підштовхнули нещодавні атаки, в яких звинувачують московитів.

«Сьогодні Польща вже не перебуває в холодній, але в деяких елементах теплій кібервійні з росією», - цитує Bloomberg міністра цифровізації РП Кшиштофа Гавковського.

Як пишуть європейські медіа, Польща вживає заходів для посилення контрзаходів щодо загроз (які поляки називають саботажем) з боку рашистів. Зокрема, про погіршення ситуації свідчить випадок щодо публікації фейку про мобілізацію у новинах PAP (державна інфострічка країни), про що писав ЗІФ.

Окрім того, владна коаліція зробила безпеку та ризики російського втручання пріоритетом своєї виборчої кампанії до Європарламенту, яка фінішує цими вихідними.

Як запевнив профільний міністр, уряд вжив додаткових заходів для поліпшення кібербезпеки напередодні голосування. За словами Гавковського, скоординована атака на критично важливу інфраструктуру щойно була зірвана.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: