Кремль посилив кампанію з дезінформації проти кандидатки від демократів у США

НОВИНИ 19.09.2024 Коментарі 0

Американський виробник програмного забезпечення Microsoft повідомив, що росія посилила кампанію дезінформації проти кандидатки від Демократичної партії США на майбутніх президентських виборах Камали Гарріс. Після відмови президента США Джо Байдена брати участь у виборчих перегонах за другий термін, російські «фабрики тролів» зазнавали певних труднощів у побудові своїх операцій проти демократів у США. Проте з кінця серпня вони почали виробляти контент з метою дискредитації Гарріс.

Як пише DW, пов'язана із кремлем група Storm-1516 випустила два фейкові відеоролики, які розповсюджують «обурливі сфабриковані теорії змови» щодо Гарріс і кандидата демократів на посаду віце-президента Тіма Уолза.

За даними американської корпорації, обидва відео набрали мільйони переглядів. Microsoft також зазначає, що група Storm-1516 відома виробництвом відео, що вводять в оману, в яких актори виступають в ролі викривачів або журналістів і поширюють неправдиву інформацію.

Також у кампанії з дискредитації Гарріс і поширенні фейкових відео про неї бере участь ще один російський підрозділ, що діє під назвою Storm-1679. За даними Microsoft, ця група раніше проводила операцію з поширення фейкових новин про Олімпіаду в Парижі, а тепер переключилася на вибори до США.

Як нагадує DW, на початку вересня Вашингтон звинуватив росію в масштабних спробах маніпуляції громадською думкою у США в ході передвиборної кампанії, що триває там. Відтак у США запровадили санкції щодо декількох російських пропагандистів з державного телеканалу RT, зокрема маргаріти симоньян.

Після цього також стало відомо, що компанія Meta – власник соцмережі Facebook, заборонила міжнародній медіагрупі «Росія сьогодні», телеканалу RT та «іншим, пов'язаним з ними, організаціям» користуватися її додатками по всьому світу.

Ілюстрація – фотоколаж

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: