Цензори Facebook геть озвіріли: забанили привітання з Днем радіотехнічних військ

РОЗСЛІДУВАННЯ 30.11.2022 Коментарі 0

Привітання воїнам радіотехнічних військ від командування «провисіло» у соцмережі лише чотири години, після чого було заблоковане адміністрацією Facebook.

Укотре компанія Мета демонструє упереджено-вороже ставлення до дописів українців про війну. Схоже, що значна частина адміністрації соцмереж FB та Instagram, яка обслуговує український сегмент, працює на користь росії.

Привітання генерал-лейтенанта Миколи Олещука, командувача Повітряних сил України воїнам радіотехнічних військ (чий день відзначається сьогодні, 30 листопада) було опубліковане о 6:10, а вже о 10:30 забанене. За цей час воно зібрало понад 200 репостів та тисячі переглядів, повідомив у коментарі «УП» речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Як видно з опублікованих виданням скріншотів, наданих Ігнатом, адміністрація соцмережі (найвірогідніше, за скаргами рашистів) розгледіла у тексті привітання «мову ворожнечі». Тож привітання довелось дещо відкоригувати й удруге опублікувати на сторінці Повітряних сил у FB.

На жаль, формулювання «ефективної утилізації російської нечисті в повітрі!» та «здичавілого русского мира» довелося замінити більш м’якими фразами.

Натомість оригінал привітання можна знайти у ТГ-каналі Повітряних сил в його первісному вигляді.

Схоже, російські інформаційні війська намацали відносно ефективну схему роботи у соцмережах. І останнім часом надзвичайно активно блокують український контент, який стосується російсько-української війни, подій на фронті, героїчних вчинків волонтерів, незламності українців та правдивої інформації про звірства рашистів.

Так, нещодавно ЗІФ писав про «бани від Цукерберга», які отримував боєць ЗСУ та бізнесмен Дмитро Томчук.

Щоразу частіше страждають від відвертої дискримінації журналісти, які воюють та описують ситуацію на фронті (зокрема, головред газети «Ратуша» Микола Савельєв), а також волонтери (наприклад, Діана Макарова).

Натомість скарги на відверту мову ненависті, яку постійно вживають  симпатиків рашистів (а часом і відверті боти) нібито з Італії, Угорщини чи Польщі зазвичай залишаються без уваги, або максимум є реакція відпискою, що «стандарти спільноти порушені не були».

Останній такий кричущий випадок був із дописом речника українського МЗС Олега Ніколенка з реакцією на «великоугорський» шалик Віктора Орбана. Коментарі угорськомовних користувачів під цим дописом були не просто українофобські та хамські. Тим не менше, жодної реакції на них та скарги українських користувачів не було.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: