«Не буду здивований, якщо виявиться, що в Цукерберга є російський паспорт»

ОКРЕМА ДУМКА 24.11.2022 Коментарі 0

Отже, фейсбук блокує пости українців про війну. Я, блогер, в якого біля 30 000 читачів та який з березня описує усе, що трапляється з ним на фронті, відчуваю це дуже сильно. Але так було не завжди. Це почалося десь із серпня. Щойно мій пост, де описувалися бойові дії, наше військове життя чи якісь сценки з фронтового побуту набирав більше 3 000 переглядів, починалися санкції. Спочатку пости зносилися, потім мене стали банити.

Ось історія моїх банів на фейсбуці, кожний з котрих я оскаржував, та то до сраки. Наведу так, як у системі: початок злочинного посту та висновок фейсбуку. Дуже цікаво виходить:

27 жовтня. Пост: «Росіяни щодня втрачають техніку та людей, техніка стоїть спалена на узбіччях доріг чи просто посеред ґрунтових шляхів між ланами, як той новенький т-80...» Висновок ФБ: «Ненависть».

7 жовтня. Пост: «У одному міжнародному венчурному фонді якимось дивом залишився один російський інвестор, якого не викинули, коли чистили міжнародні лави інвесторів...» Висновок ФБ: «Ненависть».

20 вересня. Пост: «Вітали в сусідів командира з Днем народження. Через те, що підрозділ був набраний суто з гумористів, в яких була тільки одна нормальна риса – чітко працювати на нулі...» Висновок ФБ: «Ненависть».

12 вересня. Пост: «Як ми по мас***ві наєбурили. Не можу більше мовчати, бо мене зараз розірве. Тому ще до офіційних новин у ЗМІ маю розповісти вам важливе...» Висновок ФБ: «Ненависть».

5 серпня. Пост: «Один дуже величезний та відомий у серйозних інвестколах світу український інвестор потоваришував тут із снайперами. Їм якраз потрібна була хороша снайперська гвинтівка...» Висновок ФБ: «Ненависть».

Чому це так? Проілюструю: на двір заліз ґвалтівник та зґвалтував жертву. Й сусіди кажуть: ну те що він тебе зґвалтував, то таке. Ти головне нам про це нічого не кажи, бо як казатимеш, ми вважатимемо, що ти розганяєш ненависть.

Іноді я повторно публікував видалений пост, через деякий час чи відредагувавши якісь ключові слова. Бувало, що зносили й другу спробу, а бувало, що ні. Особисто я вважаю, що це через те, що у фейсбуці такий самий хаос, як в голові в Цукерберга. А щодо нього – не буду здивований, якщо виявиться, що в Цукерберга, так само як в Депардьє та Сіґала є російський паспорт. Чи що Цукерберг – то насправді перевдягнений Путін. Чи щось ще конспірологічне.

Щодо постів, може, справа в них? Та я не думаю, бо я просто щодня писав, як ми живемо на фронті та що робимо. Описував, звісно, у чому полягає наша праця. Та ці пости ділилися на дві категорії – які не набрали 3 000 переглядів, на ті усім було фіолетово, та ті, що сягнули за 3 000, ті через якийсь час, наприклад, декілька годин чи навіть за добу, зносилися.

Мета, звісно, нічого на мої апеляції не робила та ніяк не пояснювала, та жодного посту не було відновлено, але мене це мало бентежило, бо щодня підвалював новий текст, тільки встигай публікувати. Але поступово це почало дивувати - чому це нам не дають вільно розповідати про те, що з нами трапляється на війні проти агресора, який прийшов, щоб вбити усіх нас?

Відбувається це через дуже просту причину: Цукерберг дбає про свій, скоріше за все уявний та хибний, ґешефт, пов'язаний з росією у майбутньому, не зрозумівши головну логічну похибку: в росії нема майбутнього. Але те, що зараз фейсбук заточений під світогляд російської сторони, очевидно.

Але я не дуже збентежений, бо усвідомлюю, що ця проблема автоматично зникне разом зі зникненням російського сегменту інтернету, яке трапиться відразу після того як росія буде випиз…на з ноги у середньовіччя, як жирно описує це російський письменник Сорокін. Це трапиться скоро, відразу після декількох нових прильотів російських ракет по країнах НАТО. Тож – я налаштований на позитивні вібрації, чого бажаю й усім моїм читачам.

Дмитро Томчук, підприємець, співзасновник проекту бойових дронів Punisher UAV (сторінка у FB)

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: