Чотирьом суддям повідомлено про підозру: відмазували фірму у справі зрадника Богуслаєва

НОВИНИ 01.12.2023 Коментарі 0

Чотирьом суддям Київського апеляційного суду, викритим напередодні на одержанні 35 тис. дол. США неправомірної вигоди, повідомили про підозру.

Про це повідомили в НАБУ. 

Кваліфікація: ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

Як встановило слідство, суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тис. дол. США.

Передача неправомірної вигоди відбулась 28 листопада. 10 тис. дол. США суддя-посередник залишив собі, а 25 тис. дол. США поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою.

Під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів детективи вилучили кошти, надані як неправомірна вигода.

Водночас Центр протидії корупції повідомив, що йдеться про таких суддів Київського апеляційного суду Юрій Слива, Віктор Глиняний та Ігор Паленик. За даними джерел Центру у САП, цих суддів підозрюють в отриманні хабара за рішення про скасування арешту майна однієї з фірм зі справи експрезидента "Мотор-Січі" В'ячеслава Богуслаєва.

"Антикорупційні органи повідомляють, що один з суддів Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі скасувати арешт майна приватного товариства.

За це йому як посереднику та трійці суддів у справі представник зацікавленої фірми мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тисяч доларів.

"10 тисяч доларів суддя-посередник залишив собі, а 25 тисяч доларів поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою", - повідомили в НАБУ.

За даними ЗМІ, посередником був суддя Вʼячеслав Дзюбін.

Нагадаємо, що Богуслаєва підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві агресору. Суди наклали арешт на майно на суму понад 12 млрд.

А потім за гроші ці арешти скасовують? Просто немає слів", - - повідомив Центр протидії корупції.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото - ЦПК

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: