Чому палає росія?

ПЕРЕКЛАДИ 19.12.2022 Коментарі 0

Іще одним наслідком несподіваної напруги сил, яку переживає Росія через свою нездатність закінчити війну, є велика кількість техногенних подій на її території, зокрема пожеж, великих, небезпечних і таких, що знищують важливі склади та технічні об'єкти.

Нещодавно, наприклад, в Ангарську стався вибух на нафтопереробному заводі. Він був настільки потужним, що сейсмологи зареєстрували землетрус. Пожежа охопила 2 500 «квадратів», жертвами НП стали 2 особи, ще 5 постраждали. Причиною попередньо назвали «загазованість систем».

Аналіз відкритих джерел показав, що за останні 5 місяців у Росії сталося не менше 52 великих вибухів і пожеж, з яких декілька однозначно викликані диверсіями, проте інші мають значно банальніші причини – економічні.

Коронавірусна криза, що змінилася зовнішньополітичною та війною, яка, у свою чергу, стала причиною санкцій і найважчого економічного потрясіння, призвели до того, що економлять на всьому, в тому числі і на поточній діяльності й експлуатації. Крім того, «відплив мізків» і мобілізація неминуче ведуть до падіння кваліфікації працівників та управлінської культури, що також впливає на зростання кількості аварій.

Не дивно, що тепер у Росії пожежі виникають за звичайнісіньких умов, причому їх спричиняють тривіальні події – гроза, зношеність, перепад напруги.

Іще одним важливим фактором, безсумнівно, є і страхове шахрайство, що дозволяє одним махом позбутися нерухомості, яка стала нерентабельною, і отримати солідний грошовий бонус.

Горять нафтобази, нафтові резервуари, газогони, торгові центри, цехи, лікарні та цілі заводи. Все це починає нагадувати якийсь постапокаліптичний сценарій, який, зважаючи на все, ще тільки починає розгортатися перед нашими очима.

Падають і вибухають також літаки. За 2022 рік Росія втратила вже 11 одиниць військової авіації в результаті повітряних пригод (без урахування атак безпілотників і ракет на аеродроми). Причиною в низці випадків стали помилки пілотів та злочинна недбалість (завищений вміст азоту в балонах з киснем винищувача Су-30, який упав в Іркутську 23 жовтня), однак, безперечно, поступово все більше позначатиметься «голод», що відчуває російський ВПК щодо високих технологій.

Так, наприклад, Іркутський авіаційний завод останніми роками проводив прискорену модернізацію свого обладнання за рахунок ліній, куплених у світового лідера в цій сфері – німецької компанії Broetje Automation. Тепер, навіть якщо придбані лінії були встановлені в повному обсязі (що далеко не факт), для їх обслуговування обов'язково знадобиться підтримка виробника, яку неможливо отримати через санкційні обмеження. І це лише одиничний приклад.

Усе це відбувається на тлі ще тільки пристрілки з боку ЗСУ та відверто ощадного ставлення до об'єктів громадської інфраструктури в Росії. Однак масове знищення громадської інфраструктури в Україні, що має всі ознаки геноциду мирного населення, неминуче призведе до того, що підхід України змінюватиметься, а кількість пожеж та інших надзвичайних подій у Росії, відповідно, лише зростатиме.

Телеграм-канал «Беларусский стратегический»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: