Білоруський військовий контингент відбув на маневри до Киргизстану 

НОВИНИ 11.09.2024 Коментарі 0

Білоруський військовий контингент відбув до Киргизької республіки на навчання в рамках ОДКБ. Так, білоруси візьмуть участь у командно-штабному навчанні з Колективними силами оперативного реагування (КСОР) ОДКБ «Взаємодія-2024». Про це ЗІФу стало відомо від власних джерел. 

Також білоруські військові долучаться до спеціального навчання із силами та засобами розвідки «Пошук-2024».

Окрім того, у планах  навчання із підрозділами матеріально-технічного забезпечення військ ОДКБ «Ешелон – 2024».

Маневри відбудуться на полігоні навчального центру «Едельвейс» збройних сил Киргизстану.  Загалом у навчаннях братимуть участь контингенти від збройних сил, міністерств внутрішніх справ та МНС держав-членів ОДКБ, а також оперативні групи секретаріату та об'єднаного штабу ОДКБ.

У ході навчань мають бути відпрацьовані завдання з впровадженням нових тактичних прийомів і досвіду бойових дій.  

Керує білоруським угрупуванням на всіх етапах навчань – перший заступник начальника генерального штабу збройних сил Республіки Білорусь генерал-майор Андрій Матійович.

Нагадаємо, що ОДКБ (Ташкентський договір) – Організація договору про колективну безпеку – військово-політична міжнародна організація, до якої входять Білорусь, Казахстан, Киргизстан,  росія та Таджикистан. Вірменія відмовилася від своєї участі цього року.

Відповідно до офіційних російських документів, ОДКБ створена 15 травня 1992 року. Організація «розглядається як головний міждержавний інструмент, покликаний протистояти регіональним викликам і загрозам військово-політичного і військово-стратегічного характеру, включаючи боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин».

У рамках організації проводяться операції: «Канал» (з боротьби з наркотрафіком), «Нелегал» (з протидії незаконній міграції), «ПРОКСІ» (з боротьби з кіберзлочинністю).

Організація має цінність для росії як інструмент реалізації російської зовнішньої політики; засіб відновлення впливу росії на пострадянському просторі.

На відміну, наприклад, від НАТО критеріїв для вступу до ОДКБ не існує. Щоби стати членом ОДКБ, не треба відповідати демократичним критеріям і мати реформовану економіку і судову систему.

Влада росії намагається подати ОДКБ як реальну альтернативу НАТО і всіма силами домагається збільшення ваги ОДКБ у системі міжнародних відносин. З грудня 2004-го ОДКБ має статус спостерігача Генеральної асамблеї ООН. (За Вікіпедією).

Фото ілюстративне / Associated Press 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: