Тримати на кордоні з Україною війська та душити опозицію – дежсекретар Білорусі Вольфович

ПЕРЕКЛАДИ 11.09.2024 Коментарі 0

Державний секретар Ради безпеки Республіки Білорусі Олександр Вольфович дав інтерв'ю телеканалу «ОНТ». У ньому він розповів про білоруське угруповання на кордоні з Україною, ПВК «Вагнер» і безпілотників над Гомелем. А також пообіцяв задушити будь-які протести у Білорусі. 

«Створено різнорідні угруповання сил і засобів, виведено у південні райони нашої країни для прикриття операційних напрямів, на Гомельському, Мозирському напрямку посилено виконання завдань органами прикордонної служби.  І от весь останній час закиди з боку і Заходу, і України на нашу адресу, що ми створили там якісь угруповання для того, щоб розпочати наступ на півдні на територію України. Ну це може викликати лише легку, мабуть,  усмішку.  Чому?  Те угруповання сил, та чисельність, про яку говорять і українці, і Захід, то це 4 з невеликим лишком тисячі військовослужбовців, це угруповання в рази менше від того угрупування, яке розгорнуто на суміжній території України.  Сьогодні і не лише сьогодні, але протягом останніх двох років, на території України, поряд із нашими кордонами перебуває угруповання Збройних Сил (України), інших воєнізованих структур України, близько 14 тис. військовослужбовців.  Тому те угруповання, яке виведено сьогодні до державного кордону, ну кажу мовою військових, це просто смішно говорити про те, що воно загрожує безпеці України», - сказав Вольфович.

Вольфович також відзначив в інтерв'ю розвиток білоруських збройних сил, наголосивши, що враховується досвід бойових дій в Україні.  За його словами, бійці ПВК «Вагнер» залишаються у Білорусі та продовжують навчати білоруських військових.

Він звернув увагу на підходи Білорусі до територіальної оборони. На його думку, якби в Росії працювали з теробороною також, то прорив українських військ у Курській області був би неможливим.

Державний секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович звинуватив країни Заходу, насамперед США, в агресивній політиці щодо Білорусі і у створенні угруповань, які розглядаються білоруською стороною як загроза на західному операційному напрямку. 

Окрім того, наразі, за словами Вольфовича, розглядається і загроза з півдня. Як приклад реагування на такі загрози, він навів інциденти з безпілотниками.

Вольфович також пообіцяв задушити будь-які протести у Білорусі.  За його словами, всі, хто може їх почати, -  "на олівці спецслужб".

Фото – державний секретар Ради безпеки Республіки Білорусі Олександр Вольфович/з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: